Våren har flyttat in...




... i köket. Vårgrön löpare Linjal från Klässbol, vacker vas/stake i glas från Orrefors, ljuslyktor i klarglas från Iittala, pärlhyasint och tulpaner.

Varm rostbiffsmörgås

Lagom som den envisa förkylning börjar släppa efter två och en halv vecka fick Tobbe i torsdags magsjuka. Stackare. Så igår fick Melker och jag ha fredagsmys på egen hand. Jag rostade bröd, på vilka jag lade ruccola, rostbiff, avokado, körsbärstomater, pesto, grovt riven permesan och lite basilika. Och så ett stort glas rödvin till mig och ett litet glas Coca-cola till Melker. Till Let's Dance dukade vi upp morötter, chips och dipp och fortsatte kalasa under tiden som vi såg Morgan dansa skjortan av konkurrenterna. 2 x M: Mys och Mums.

Fler fina tofflor

Jag bloggade ju om tofflor i fina och glada färger igår och som på beställning visade Susann en vacker bild från stylisten Selina Lake. Åh, vilket vackert fotografi med härliga färgkombinationer och vackra tofflor. Vill ha!

Beställning/Önskelista

På söndag åker mina svärföräldrar, föräldrar och goda vänner till dem på semester till Thailand. Om det inte vore för att vi själva ska ut och resa inom kort så skulle jag vara grymt avundsjuk. Istället hoppas jag att de kommer få en underbar resa med värme, sol, bad, goda drinkar och god mat. Och så önskar jag att pappas födelsedag blir toppen. Pappa fyller nämligen 60 år på alla hjärtans dag och flyr fältet. Men så har jag också en annan önskning riktad till kvinnorna i sällskapet - som jag vet gillar att shoppa - om att få lägga in följande beställning:

  • Jag önskar mig enfärgad kuddfodral i thaisiden i klara och glada färger. Blått, rött, grönt, orange, cerise och gult... och så två ljusblå. Tips! Om det inte finns färdigsydda fodral kanske man kan köpa  tyg.
  • Jag skulle också vilja ha en ljusblå sidenlykta likt den på bilden (den skulle bli fin i sovrummet tillsammans med de ljusblå kuddarna)
  • Till hallen har jag länge drömt om en liten korg med ca fem par vackra tofflor som jag kan erbjuda mina väninnor under vinterhalvåret när det är kallt på golvet. Jag skulle gärna se att de har mjuk sula, har olika, men matchande färger och är i lite varierande storlek.
  • Till Melker önskar jag mig fina pikétröjor (t ex Lacoste-kopior). Gärna i rött och rosa. Detta efter tips från Fredrik och Anna-Carin som gjorde fina fynd till sina killar under sin resa.  Stl. 128 eller 7-8 år.

Till mamma: Pruta järnet - minst halva priset. Säg till om du vill att jag sätter in pengar i förskott och slutligen: Lycka till i jakten och tack på förhand.
Till pappa: Var god printa ut detta inlägg i 14 exemplar. Ge ett exemplar till mamma och ett till Gun och behåll de övriga i fall de skulle tappa bort det första exemplaren.


Projekt: Kök & Vardagsrum 1

Det är som om det hela tiden funnits någon mening. I två år har vi varit på gång att renovera vår nedervåning. Om detta handlade ett av de första inläggen på bloggen. Tanken var att vi skulle sätta igång direkt efter min disputation, men efteråt var jag så vansinnigt slut så det, samt det faktum att jag bestämde mig för att byta jobb, och att Tobbe inte heller orkade dra igång projektet, bidrog till att projektet sköts fram i ett år. Men, inte heller förra året lyckades vi uppbåda tillräckligt med energi.

Men som sagt, det var nog meningen. För i höstas kom ju rotavdraget. We like. Så nu smids det planer igen. Jag lovar inte att det blir av i sommar heller men just nu planerar vi för det. Så, det är dags att börja damma av de tidigare planerna. Och hör och häpna, de förändringar och de val vi planerade för för två år sedan, ligger fast. Vi vill ha samma planlösning, vi vill ha samma kök, vi vill ha samma bänkskiva, kran och kamin. Det enda som jag tvekar på är vilket golv vi ska ha. Eftersom vår undervåning endast har fönster åt ett håll är jag angelägen om att få in så mycket ljus som möjligt. Jag var länge inne på klassisk trestavig ekparkett, men nu har jag svängt och skulle nog vilja ha ett målat plankgolv. Jag skulle vilja ha vitt men inser att det måste vara grymt opraktiskt. Allt syns väl på ett sådant golv? Så just nu är jag inne på grått. Här nedan ser ni i varje fall några grejer jag är säker på att jag vill ha...


Köksbild - Mano högblank, vit från Kvik
Diskho - Zerox 500-f från Blanco
Stol - Eames plastic chair dsw finns hos bl a Nordiska Galleriet
Inredningsbild (från Sköna hem) med tapet Woods från Cole & Son
Köksbild - Mano högblank, vit från Kvik
Illustration - Keep Calm And Carry On från Keep Calm Gallery
Klocka - Pluginn, finns hos bl a Roomstyling.se
Kamin - Contura 580, finns hos bl a
Skåp - Grimle från IKEA
Kran - Domino DOM184 från Tapwell

Som synes håller vi fast vid en neutral bas, enkla linjer och en modern stil. Och så smyger vi in lite retro i bl a stolar och klockan. Vad tycks?

Tisdagstema - Vardagsliv

Man kan tro att detta blivit en matblogg men så är icke fallet. Detta inlägg föregås av en kort historia som tog sin början i söndags kväll när Melker satt bredvid mig när jag surfade runt på den dagliga bloggrundan. När vi hälsade på hos supertalangen Mikaela (mitt andranamn för övrigt) bjöd hon på en scrappad bild på hennes son Timothy som älskar sushi. Melker beställde genast "shushi" till middag lockad av de vackra färgerna och de fina formerna. Så ikväll plockade jag upp 20 bitar på vägen hem från jobbet. Men nix, pix. Redan när jag öppnade folielådorna rynkade han på näsan och det var under hårda påtryckningar som han ens smakade. Så någon mer sushi blir det inte inom överskådlig tid. I varje fall inte till lilleman.

Veckans tisdagstema är vardagsliv. Och den dagsfärska bild från kvällens middag passar väl in på temat.

Kort helgrapport

Ännu en helg har passerat och en ny arbetsvecka har tagit vid. I fredags skulle jag egentligen stannat kvar på jobbet. Vi invigde våra nya lokaler (i samman byggnad) med chips, öl, kurs i Linderhopp och lajvband, men jag led fortfarande av den envisa förkylningen med hosta och nästäppa och orkade inte stanna kvar för festligheterna. Så istället åkte jag hem och myste med familjen framför Let's Dance.

I lördags åkte vi först till Torbjörns syster där det var kalas för hennes man Lars som fyllde ***pip***. Melker var överlycklig att få träffa storkusinerna David och Frida som båda var hemma dagen till ära. Är man 18 och 16 år gamla så finns det ju som bekant en hel del annat som lockar. Till lunch fick vi smarrig smörgåstårta...

På kvällen var vi bjudna til Marita och Kenneth i Nyköping. Där fick vi också stråla samman med Thailandsresenärerna. Även här fick vi jättegod mat  - plankstek. En riktig klassiker. Sååå gotttt. De barnen var mer vilda än tama, förutom lilla Arwid som är sötare än sötast. Och social till tusen. Han var vaken i stort sett hela kvällen, slumrade bara till en stund men sedan ville han vara med igen.

Igår var vi bara hemma. Melker hade kompisar hemma hela dagen och Tobbe och jag hade för första gången på ett par veckor lite energi över för att fixa lite småsaker här hemma. Tobbe förbarmade sig bl a över den sista julbelysningen såväl ute och inne, och jag tog tag i mitt syprojekt igen (överkast och kuddar till Melkers säng). Bilder kommer förstås när jag är klar.

Mer av samma




Det verkar som om det är fler än jag som 1) är lite försiktiga med färg hemmavid och 2) uppskattar Sania och Susannas fina jobb. Så vi tar väl några bilder till. Denna gång från ett retroinspirerat kök.  Jag gillar verkligen färgkombinationerna gult-orange-grönt mot allt det vita.

Färgprakt!

Mera inspiration. Dessa bilder har setts förut på flera bloggar men tål absolut att visas igen. Kolla in fantastiska bilder och inspiration till tusen hos superduktiga Sania och Susanna. Åh, varför är jag/vi så fega när det gäller färg? Mitt starkaste argument brukar vara att jag ledsnar så fort. Men detta kan man väl knappast ledsna på? Jag blir glad ända in i hjärtat när jag ser dessa bilder. Kärlek!

Inspiration


Bild från Expressens Leva&Bo

Alltjämt sjukstuga. Jag är hemma idag och ska försöka jobba lite i mån av ork. Tobbe och jag har legat i sängen/soffan hela helgen. Älsklingen släpade sig iväg till jobbet och jag skjutsade lilleman till skolan men idag är det fortsatt ryggläge som gäller för mig. Nytt för idag är att jag fått feber att lägga till min överjä-liga hosta. Toppen. Jag är så less. Då får man ju göra vad man kan för att pigga upp sig själv så jag bläddrade lite i mitt bildarkiv och hittade denna inspirerande bild från Expressens Leva&Bo. Vita väggar, mörkt golv, gammalt och nytt, Eames plastic chair, vackra foton, rosa. Inspirerande!

Tunga dagar


Vi har några tunga dagar just nu. I torsdags var Melker och jag på begravning i Nyköping. Det är min (ingifta) farbror som på juldagen lämnade oss på tok för många år i förtid. Det  var cancern som tog honom förstås. Begravningen hölls i ett enkelt och vitkalkat kapell. Cermonin var mycket vacker och stämningsfull. Bengt, du fattas oss! I övrigt går våra tankar till den närmaste familjen, vi känner med er!

Hur det än är så går livet vidare och här hemma har vi just nu sjukstuga. Lilleman är frisk som väl är, men Tobbe och jag är rejält risiga och har knappt lämnat sängen under dagen. Konstant hosta, ont i kroppen och snuva. Gulliga grannar tar hand om Melker och ser till att han har det bra. Allvarligt talat vet jag inte vad vi skulle göra utan dem. Godare vänner finns inte. Tack!

Buddha

Produktbilder från Broste

För ett par år sedan läste jag en bok om Feng Shui att man gärna skulle placera ett Buddha-huvud i sovrummet. Jag har alltid tilltalats av Buddha-huvuden och sedan jag läste dessa rader har jag varit på jakt efter en vacker avbild till vårt sovrum. Och varianter har det inte funnits brist på. Huvuden har dykt upp både här och där i varierande material och prisklass men ännu har inget huvud frått flytta hem. De som jag fastnat för hittills har varit för dyra eller så har jag inte haft möjlighet att släpa hem dem när jag stött på dem. Så jakten går vidare.

I dessa tider av katalogsläpp bläddrade jag igår förstrött igenom Brostes nya inspirationsbilder och fastnade för ovanstående bilder på bl a en Buddha. Priset och återförsäljare har jag ännu så länge ingen anning om men det tål absolut att kolla upp. Mer vackert från våra grannar på andra sidan sundet.

Underbara Greengate


Produktbilder från Greengate

Åhh, bara genom att titta på bilderna från Greengates nya katalog och sedan sluta ögonen så känner jag doften av nytvättade lakan som torkar i vinden och nyklippt gräs och hör måsarna skria i bakgrunden. Fast jag drömmer om en riktig vinter med mycket snö här i Sörmland så kan man ju inte låta bli att längta lite efter våren, speciellt inte när man ser dessa bilder. Jag vill packa en picknick-korg och ta båten ut i skärgården! Hänger du på?

String-hyllan



... snart i ett allrum nära oss. Japp, älsklingen är på. Så fort vi hämtat oss efter förestående Florida-tripp ska vi investera i detta klassiska och flexibla hyllsystem. Färger och material har vi inte bestämt oss för än, men om jag känner oss rätt blir det vitt + vitt. Det kan inte bli annat än bra.

Världspremiär: IKEA PS 2009

Pressbild från IKEA

Idag är det världspremiär för den nya PS kollektionen. Det blev jag varse sedan jag besökte Diana tidigare under dagen. Sedan starten 1995 är det den sjätte kollektionen. Årets 71 produkter har utvecklats med ett tydligt miljöfokus med målet att minimera resursanvändningen och maximera ansvarstagandet. Utmärkt! Min omedelbara favorit, av de bilder som nu släpts, är pendeln Maskros. Priset är 799 kr. Den måste jag absolut spana in IRL. Är den lika fin som den ser ut så är det ett kap. Heja Ingvar & Co!

Madimoselle och Ballerina


... heter två av nyheterna från Mairo denna vår. Kolla in deras katalog med helt fantastiska produktbilder. Inspirerande!

Flera julklappar

Tobbe fick bl a en nyproduktion av Kobran i julklapp av mig. Vi gillar den verkligen båda två men om vi ska ha några synpunkter så hade den gärna fått varit trådlös.

Av min bror och hans familj hade jag önskat mig en stållinjal och en juste kniv/skalpell. Och min önskan hörsammades av "Lille Skutt". Här ska pysslas. Tack så mycket!

Tävling hos Jannice

Nu kan man tävla om ett fårskinn hos Jannice, som tidigare hade denna blogg men som nu i samband med sin examen lanserar sin nya blogg Simplicity. Om fortsättningen kommer bli minsta lik den tidigare bloggen så vill jag ge mina varmaste rekommendationer eftersom det är en mycket inspirerande sida med vackra bilder och många bra tips!


Organisk och lekfull vår hos Spira


Vårens nyheter från Spira heter Stensöta och Spaljé och bjuder på knoppar och blad men också det lekfulla mönstret Tivoli som dirket får mig att tänka på tokroliga clowner på cirkus. Jättefina, men jag vurmar fortfarande för Puls, Molly och Julparad. Kolla in den nya vårkatalogen här och hitta dina favoriter.

Vår skidkille



Vårt jullov: Del 5

Sista delen av vårt jullov visar massor med vintriga bilder från Trosa.












Min julklapp...

... från Tobbe var en PlayDock i500 från Creative. Perfekt för att docka min iPod. Vi har ju en förkärlek för vit elektronik så denna passar väl in i maskinparken.  

Update: Pia som har bloggen Vita huset undrar vad den kostar? Enligt Pricerunner varierar priset mellan ca 1500 och 2500 kr.

Nytt skohorn




Den lilla nissen som var och lämnade julklappar i Torbjörns strumpa hade minsann prickat in en mycket uppskattad present - det snygga och mycket praktiska skohornet från Edblad & Co. Form och funktion i ett. Torbjörn (and me) like!

Vårt jullov: Del 4

Nyårsafton firade vi hos Fredrik och  Anna-Carin i Nyköping, tillsammans med Marita och Kenneth och Katta och Benny och så alla småkillar Oskar, Gustaf, Wilhelm, Arwid och så Melker förstås. Här kommer ett urval av bilderna från kvällen...

En bild taget på vardagsrummet från köket som ligger ett par trappsteg upp. Kvällen till ära har matbordet fått flyttat ner och gett plats för ett barnbord i köket. Lägg märke till toksnygga Collage-lampan från Louis Poulsen.

Dukningen gick i effektfullt svart och vitt. Snyggt!

Först lite mingel. Från vänster Benny, Katta och så Tobbe som håller i Marita och Kenneths minsting Arwid som ju föddes på Melkers födelsedag den 16 august.

Sötnosen Arwid igen som redan kan och vill stå.

Tobbe och kvällens värd Fredrik som är goda vänner sedan barnsben. Det gäller även kvällens värdinna...

... Anna-Karin. På nyårsdagen tog hon hela familjen med sig till Thailand för att fira sin 40-årsdag den 9 januari - igår. Ett megastort grattis till dig vännen. Hoppas du hade en underbar dag i paradiset.

Men, det där är ju jag! Det är inte ofta jag fastnar på bild. I bakgrunden syns min allra äldsta vän Marita.

Här är Marita igen tillsammans med sin älskade Kenneth och så lilla Arwid i famnen.

Alla paren var ansvariga för var sin rätt. Värdparet bjöd på snittar, bl a friterade scampi med avocadocreme, smördegsstjärnor med lax och anjovissnurror. Mums. Till det serverades förstås champagne.

Marita och Kenneth stod för förrättet och bjöd på gratinerad hummer på salladsbädd och så mer champagne förstås.

Tobbe och jag bjöd på dubbelmarinerad oxfilé, potatisbakelse med chevré, balsamicsås samt en sallad med hallon och mer chevré. Till det drack vi Vila Santa - ett gott rödvin från Portugal.

Katta och Benny bjöd på god efterrätt i form av en vaniljpanna cotta med varm hallonsås. Av någon outgrundlig anledning missade jag att tag kort på den. Antagligen för att den såg så god ut och jag omöjligt kunde låta vänta på mig alt. att den stora mängd champagne som konsumerats tillsammans med rödvin vid det här laget stigit mig lite grand åt huvudet. Vackert och gott var det i varje fall.

Fredrik och Anna-Karins minsting Gustav orkade inte till tolvslaget utan var klok nog att gå och lägga sig tidigt. En stor förebild för mig som alltid måste vara sist i säng.

Marita och Kenneths stora kille Wilhelm och Fredrik och Anna-Carins stora kille Oskar tittar på TV i väntan på tolv-slaget.

Till tolvslaget kom  Sara (i grön jacka) och Tobias (som står bredvid) med familj och vänner till oss för att fira. De bor på samma område.

Från balkongen hade vi utsikt över hela Nyköping och vi bjöds på ett vackert skådespel.

Gott nytt år önskar Tobbe och jag. Melker borde förstås varit med på kortet men han fastnade inte på en enda bild under hela kvällen. Han lämnade knappast Oskars rum där han lekte med massor av Lego Star Wars. En sexårig kille i himlen.

Just det, jag kanske borde berätta att festen knappast tog slut där. Sedan blev det pingisturnering i köket, dans till 90-talsnostalgi, ett stort antal kaffedrinkar. Halv fem gick Anna-Carin och jag och lade oss. Vi var sist. I vanlig ordning. Att man aldrig lär sig.

Årets första tulpaner...



... går i rosa. Passar fint ihop med de gröna textilierna i allrummet.

Nu åker julen ut!

Mina killar har varit i Sälen och åkt skidor i veckan. Vi fick frågan innan jul om vi ville följa med Sara, Tobias, Alfons och Elvira. Jag hade förstås också gärna följt med men jag hade ett föredrag på Transportforum i fredags så jag fick vackert stanna hemma och åka på konferens till Linköping istället. Nåväl, idag kommer de äntligen hem. Jag håller på att längta ihjäl mig så för att inte tiden ska gå så långsamt har jag pysslat och fixat lite här hemma idag. Några saker återstår på listan men de får vänta tills imorgon eller någon annan dag.

Tvätta två maskiner

Vattna alla blommor

Bädda rent i sängarna

Plocka undan alla julsaker

Fota julklapparna för bloggen

Handla

Sy i några knappar och göra några lagningar

Börja vårpynta

Sy fyra nya kuddar

Sy färdig Melkers överkast

Baka kladdkaka



Vi går en färgglad vår till mötes

I varje fall verkar det så när inredningsföretagen börjar plocka fram vårnyheterna. På Lagerhaus hittar du glada kuddar i gult och turkust och en rolig kudde med kända och mindre kända stolar som förlagor.

Gult - eller Mimosa - har för övrigt utsetts till årets färg 2009 av Pantone. Om detta rapportera Åsa idag (En superduktig pysslig tjej som gör jättefina illustrationer och tar jättefina bilder bl a på sina barn. Kolla in hennes blogg om du inte har hittat den än). Jag kan konstatera att Melker var före sin tid då han för tre år sedan helt själv tre år gammal valde en solgul färg till fondväggen i sitt rum - en fondvägg som bytte skepnad i augusti i fjol.

Tobbe kommer antagligen sucka högt...


...men ett fynd är ett fynd. Bästa Frida tipsade igår att designklassikern Mini Block Lamp, design Harri Koskinen för Design House Stockholm, går att fynda till 50% på NK.  Jag håller förstås med älsklingen om att vi borde lägga undan lite pengar för att kunna shoppa lite extra under vår förestående USA-resa (jag hoppas bl a kunna komma hem med lite ny kamerautrustning) men denna lampa har funnits på min önskelista länge och detta var ett tillfälle som jag inte fick missa. Det blev ingen röd textilsladd men det gör inget.

Vårt jullov: Del 3

Annandag jul bjöd på fantastiskt väder så en långpromenad var väl på sin plats. Melker testade sin nya treväxlade cykel och det gick ju hur bra och fort som helst. Extra roligt var det att cykla på stigarna i skogen.




På annandagens lämnade vi Katrineholm och våra föräldrar och åkte hem till Trosa igen. Mellandagarna bjöd på fortsatt fint väder och vi tog grannarna med oss och grillade korv en eftermiddag på ett nytt ställe som vi hört talas om. Några kilometer norrut, längs sörmlandsleden hittade vi en hög fin utkiksplats över Trosa skärgård. Inte helt barnvänligt kanske med branta stup runt om men barnen var duktiga och lekte mitt på platån. Utsikten var magiskt men det var dessa bilder som etsade sig fast i minnet efter dagen:



Melker och Wilmer. Bästa kompisar. Eller, de är mer än bästa kompisar. Nästan som bröder. 98 procent av tiden de tillbringar tillsammans är fylld av högljuda skratt och busiga upptåg. Älskade ungar! De kan driva en till vansinne ibland men det är svårt att vara arg på dem någon längre stund när man ser hur levnadsglada de är och hur roligt de har tillsammans.

Dagen efter gick vi tillsammans upp till Vitalisskolans Q-lanplan för att åka skridskor men den nya planen var så väldrenerad att Christer - skolans ovärderliga vaktmästare - tvingades frysa en iskant runt hela planen först innan han kunde börja spola själva planen. Men det vatten som runnit undan hade bildat en ränna av is och i brist på annant kunde man spela lite hockey där också. Wilmer, Melker och Wilmers lillebror Edwin.

Vacker konst av Farbror Frost. Andlöst vackert.

Tisdagstema: Vinter


Dagens tisdagstema är vinter. Denna bild vaknade vi upp till i morse. Rådjuren känner sig väl hemmastadga i vårt kvarter och vår trädgård. De har till och med varit inne under vårt altantak och gått i jakten på mat. Jag känner en hatkärlek till dessa djur. De är vackra att se på och lite sällskapliga men de äter upp det mesta i sin väg och tulpanlökar är bara att drömma om. När vi bygger vårt hus om några år så måste det vara på rådjursfri mark!

Vårt jullov: Del 2

Julafton: Vi vaknade på morgonen av att Melker ropade att tomten minsann varit där under natten för grötskålen vi ställt ut föregående kväll var tom och i Melkers och Tobbes strumpa låg det minsann morgonklappar. Själv hade jag nog inte varit tillräckligt snäll ;-). Firandet inleddes hos min farmor Karin som bjöd på glögg och jullunch. Framåt eftermiddagen gick vi hem till mamma och pappa och fortsatte firandet där tillsammans med min bror och hans familj. Som sig bör bjöd julaftonen på Kalle Anka, julmiddag, tomte och Karl Bertil Jonssons julafton och i vanlig ordning avslutade vi kvällen med kräftor. Tobbes föräldrar kom upp en sväng sent på julaftonskvällen för att tillsammans med mamma och pappa överlämna en julklapp till Melker - en ny treväxlad cykel. Men den får ni se i ett annat inlägg.




På juldagen firade vi jul med Tobbes familj. Svärföräldrarna bjöd på frukost och delade ut julklappar i mängder till Melker. Framåt lunch åkte vi till Tobbes syster Marina och hennes familj för att fira Melkers kusin David som fyllde 18 år på juldagen.

Även här blev det julklappsutdelning och Melker hade roligt med David (och Fridas) andra kusiner Lukas och Emil.

Hemma hos svärföräldrarna igen skrattade vi gott åt julgranen som nog fått en julsnaps för mycket.

Nja, riktigt så var det förstås inte. Det var julgransfoten som passade på att gå sönder mitt under julhelgen. Jag måste också passa på att visa de små söta pastaänglarna som hänger i julgranen. Visst är de underbara?

Vårt jullov: Del 1

Tittut. Nu är jag tillbaka efter ett helt oplanerat jullov från bloggen. Min plan innan julen var egentligen att passa påa tt blogga lite extra men jag var nog i behov av ett jullov utan datorn. Det underbara vädret har dessutom bidragt till lusten att vara ute så mycket som det bara går vilket ytterligare förklarar den totala brist på aktivitet här de senaste dagarna. Men nu väntar vardagen igen. Men först en återblick över några av de roligaste och viktigaste händelserna under vårt jullov.

Den 17e december var jag bjuden på julfest till min gamla arbetsplats i Karlstad. Det var verkligen jättekul att återse alla mysiga kollegor. Det enda som var tråkigt med kvällen var att jag bara hann prata med ett fåtal av dem. Jag blev också (av)tackad och fick en jättevacker löpare Linjal från Klässbol i en underbar vårgrön färg som snart ska få ta plats på köksbordet tillsammans med några krispiga ljusrosa tulpaner. Några kollegor lånade kameran under kvällen och som tack för hjälpen med fotograferingen får de ståta på bild här på bloggen :-)


Bild: Söta f d kollegor Erik och Annika


Den 20e december var vi hembjudna till Fredrik och Anna-Carin på middag, bl a för att fira deras nyblivna 6-åring Gustav. Vi bjöds på goda pajer, sallad och vin. Mumsigt och trevligt.


Bild: Anna-Carin sätter på soft musik och bjuder till bords i julmysigt kök.


Den 21a decmber bjöd på underbart väder för första gången på månader så vi tar en långpromenad i Trosa tillsammans med Jocke, Julia, Wilmer och Edwin (Fia jobbade). Härligt uppfriskande och vackert.


Bild: Melker och bästisen Wilmer gungar gungbräda med storasyster Julia och lillebror Edwin


Måndagen den 22a var Melker och jag och hälsade på min mormor Ingeborg som bott i Eskilstuna fram tills nu men som idagarna flyttat till Baggetorp som ligger 7 km nordväst om Katrineholm. Efter en promenad till affären, där Melker fick en stor påse kexchoklad gick vi hem igen och medan mormor lagade en fantastisk laxlunch busade Melker och jag med ursötta kissen Smulan mitt bland alla flyttkartonger. Efter lunchen tyckte Melker att mormor skulle lära sig spela Super Mario på Nintendo DS och kröp därför upp i hennes knä för att visa.


Bild: Melker och min mormor

Dan före dopparedagen var Melker och jag bara hemma och bakade lite julgodis, fixade ett julträd och griljerade skinkan. Senare på dagen var det också dags att klippa lilleman.


Bild: Melker lagar julgodis

RSS 2.0