Roligt x 2

Iiiiiiiiiiiiiii. Morgondagen kommer att bli en toppendag. Det vet jag redan. Inte nog med att jag ska besöka Formex för första gången, vad som är ännu roligare är att jag ska besöka mässan tillsammans med bästa Diana. Vi har följt varandras bloggar länge nu och nu ska vi träffas IRL för första gången på Dianas initiativ. Det var för några veckor sedan fick jag fick ett mail från Diana med frågan om jag ville hänga med på Formex och självklart tackade jag ja. Det ska bli superroligt. Formex-rapport kommer imorgon. Troligtvis utan bilder då det råder fotoförbud (men ändå).


Bilder från Formex.se

IKEA-katalogen 2010: Favoriter

Nja, årets upplaga av IKEA-katalogen placerar sig väl inte överst när det gäller att presentera spännande och intressanta nyheter. Till exempel känns det som att utbudet av möbler i valnötsfanér kommer några år för sent?! Men självklart hittar man ju alltid några nya (och gamla) favoriter. Här är mitt urval av intressanta inspirationsbilder och produkter.

Eget kollage med bilder från IKEA

Härlig dag på sjön

Igår hade vi turen och följa med Jocke och Fia med båten ut till Kråmö. Väl där mötte vi upp Stefan och Camilla med barnen. Vindarna var på vår sida och det var lä hela dagen på bryggan varpå solen värmde oförskämt skönt. Alla fylldes nog av känslan att det kunde vara de sista varma soltimmarna för denna sommar varpå vi njöt i fulla drag. Barnen var riktiga tuffingar och badade i 14 gradigt vatten. De håvade, jagade hönorna och fåren som betar fritt på ön och provade fiskelyckan vid bryggan. Tillsammans grillade vi korv och fikade med bullar och chokladkex. En underbar dag helt enkelt.

Kulturfnatt med Tommy och Benny

I lördags när vi kokat klart kräftorna (det blev fem omgångar!) så åkte vi hem till Trosa för att äta middag med goda vänner och se finalen på Kulturfnatt - en återkommande dag i Trosa som bjuder på allehanda kulturella aktiviteter. Hemma hos Stefan, Camilla, Klara och Maja njöt vi av en härlig sensommarmiddag i kvällssolen med smaker av grillat. Mums. Sedan bar det av ner till torget för att spana in kvällens stora begivenhet: Tommy Körberg och Benny Andersson (som för övrigt är sommarTrosingar med fritidshus här). Enligt programmet skulle herrarna endast skulle bjuda på en låt men det blev hela fem stycke, bl a Drömmen om Elin, Födelsedagsvals till Mona, Anthem från Chess och så min absoluta favorit: Jag är fattig bonddräng. (Minns ni när Tommy Körberg sjöng den på på minneshögtiden av Astrid Lindgren? Gåshud.) Det är förvisso bara hörsägen men jag hörde att allt de tog i gage i lördags var varsinn korv med bröd. Respekt x1. Härligast var ändå avslutningsrepliken från, jag tror det var, Tommy: "Vi ses på ICA!" Och det stämmer, det är där man ser dem. Benny ofta i stora gummistövlar, någon stormönstrad Hawaii-skjorta och ett par urtvättade shorts. Respekt x2. Att han sedan dubbelparkerar utanför Hamnkrogen med sin Posche Cayenne för att köpa kulglass är ju en helt annan sak :-)

Foto: Jens Alvin för Sörmlands Nyheter

Kräftor var det här

Efter jobbet i fredags for Tobbe och jag dirket till mammas och pappas lantställe för att träffa, krama och pussa på den hett efterlängatade Melker (som spenderat hela den sista sommarlovsveckan hos mormor och morfar). Stackarn hade under torsdagen råkat ut för en elak maginfluensa eller motsvarande och hade ägnat hela torsdagen åt att kräkas. Typiskt när han för en gång skull inte var hemma och morfar och han planerat tälta på en ö! I fredags var han dock något piggare även om magen spökade lite även då. Det blev i varje fall ett kärt återseende. Under eftermiddagen hade pappa och Melker lagt ur kräftburarna och det var meningen att vi skulle ge oss ut på kvällen för att hämta hem fångsten, men regnet öste ner så vi tog det i lördags förmiddag istället. Och det blev en god fångst. Vi tog rätt på exakt 100 st och då rensade vi hårt bort små och medelstora kräftor. Melker har blivit en riktig tuffing sedan förra året då han inte vågade ta i dem. Nu plockade han för fullt och fortsatte trots ett och annat tjuvnyp.



 


Productlift: Ljusstake av Lill O Sjöberg

Det kallas ju photolift när man hämtar inspiration från en bild och gör sin egen tolkning av bilden. Då borde det ju kunna heta productlift om man tar någon annans produkt och gör sin egen variant av den samma. Eller så kallar det vi rent och skärt bara för kopiering (även om jag i detta fall tycker det är helt okej eftersom man tillverkar något för eget bruk). Nåväl, nu till saken.

Jag tror det var Helena som först gjorde mig uppmärksam på Lill O Sjöbergs fantastiskt fina ljusstakar á la återvinning. Om man inte som jag blev sugen på att tillverka min egna variant så finns originalet att köpa på Designtorget. Ett alternativ hade varit att köpa ljuskoppar på Panduro men då jag gillar Lills lösning bättre kom jag på att man kanske kan använda sig av IKEAs ljusstake Väghult istället. Basen på ljusstaken är förvisso ganska stor men fungerar den inte att fästa på ett kaffefat fungerar det kanske med en mindre assiett. Jag tänkte i varje fall prova. Men som vanligt är jag rädd för att processen att gå från tanke-till-handling kommer bli ganska lång så om du blir inspirerad och hinner före mig får du gärna visa resultatet.


Eget kollag med bilder från IKEA samt ett foto av Nina Barne via Elle Interiör


I gårdagen shoppingbag

Just det, jag gjorde ju faktiskt ett inköp igår också. Det blev en jacka i skinnimitation från H&M. Såååå cool tycker jag och Tobbe. Hoppas lilleman gillar den också.

I dagens shoppingbag

Så mycket inläsning av nya IKEA-katalogen blev det inte igår kväll. Jag somnade som en stock trots att Bubblan praktiskt taget höll på att möblera om i magen på mig (jösses vad h*n sparkar. Jag kan inte minnas att Melker sparkade så mycket.). Så det var utan vare sig inköpslista eller nyhetslista jag strålade samman med A-C på IKEA Kungens Kurva. Men vi gick i lugn och ro och klämde och kände på nyheter och andra nyttosaker och minsann var det inte lite prylar som fick följa med hem:

PS! De vita ljusstakarna Väghult har jag en speciell avsikt med, men mer om detta i ett senare inlägg.

Nu är den här!

Årets mest efterlängtade trycksak - IKEA-katalogen! Förra året fick vi ingen men i år och idag dök den upp. Nu ska jag plocka fram post-it lappar och en penna, krypa ner i sängen och förbereda en lista på saker jag vill se och känna på under morgondagens IKEA-besök. Anna-Carin, hänger du på?

En recension och ett urval av mina favoriter från årets katalog kommer inom kort.

Photolift

Den nya dammsugaren vi köpte är en Electrolux Ultra Silencer. Annonserna för den här dammsugaren har pryts av ovanstående bild. Jag tycker den är underbart söt - även om dammsugaren kanske inte riktigt är sååå tyst som den ger skenet av när man kollar på bilden. Nåväl, bilden fick mig i varje fall att tänka att när Bubblan väl är här så ska jag ge mig på en photolift av ovanstående foto. Så detta inlägg får bli en påminnelse!

På tu man hand

Vad gör man när sonen är hos mormor och morfar och man har lite tid på tu man hand? Nja, igår eftermiddag/kväll  träffades Tobbe och jag i Skärholmen. Vi köpte en ny dammsugare och ett nytt styrkjärn på Elgiganten innan vi åkte in till Vasastan för att käka på Broncos Bar på Tegnérvägen och för att sedan avsluta kvällen på Grand och se "Johan Falk". En mycket trevlig måndagskväll!

Melker 7 år

Det var en sur Melker som väkte oss 07.20 i söndags morse och undrade varför vi aldrig kom och sjöng för honom. Eftersom lilleman varit uppe till elva kvällen innan hade vi tänkt att han i varje fall skulle sova till åtta. Men tjiii fick vi. Jag gjorde ett halvtappert försök för att få honom att somna om men det var dömt att misslyckas så istället slöt vi en pakt om att han åtminstone skulle låtsas sova medan vi fixade frukostbrickan. När vi en stund senare öppnade dörren till tonerna av "Ja må han leva" satt ungen där med världens största leende på läpparna. Så mycket för att låtsas sova!
I det första packet låg en plasthand som man kan skjuta slime med.
I övriga paket låg en Wii-konsol och sex spel till Wii. Vi köpte både konsolen och spelen begagnat av en tioårig kille i Boxholm. Killen hade många bra spel för en sjuåring, bl a Mario Kart och Super Mario Galaxy (Gitarr Hero med tillhörande gitarr hängde också med men det lade vi undan som julklapp.)
Frukostbricka med favoriten för tillfället - varm choklad med vispgrädde och pappas goda bullar, svenska flaggan, ett ljus med en godismachett och så lite serpentiner...
... och så ballonger förstås.

På eftermiddagen kom släkt och många goda vänner för att fira. Till lunch bjöd Melker på sprödbakad torsk, färsk potatis och remoladsås. Vi vuxna åt lax istället och så avslutade vi med marängtårta. Gammelmoster Babban (Tobbes moster) kom med presenten som snabbt blev en favorit och som stått på önskelistan länge - en eltandborste. Av Jocke och Fia med familj fick han en fin gul tröja med stjärnor, en skrivbok, en Kalle Anka tidining och 100 kr. Peter och Pernilla bidrog med 200 kr i reskassan inför den stundande Kinaresan. Av Fredrik och Anna-Karin fick han skor med hjul i hälen (som vi letat med ljus och lyckta efter halva sommaren) och lego. Av farmor och farfar fick han ett armbandsur av märket GUL och av morfar och mormor fick han en bärbar DVD till bilen. Behöver jag säga att lilleman var mer än nöjd med sina presenter?! 

På kvällen när vi packade väskan (Melker tillbringar veckan hos mormor och morfar och följde således med dem till landet i söndags kväll efter firandet) fick jag en stor spontankram och orden: "Det här har varit den bästa dagen i mitt liv". Älskade unge!

Såpbubblor


Tack Camilla...

... för ett mysigt födelsedagskalas igår. Det är alltid lika gott och trevligt. Hoppas vi kan träffas snart igen.

Camilla (min brors fru)
Misslyckad bild på min brorson Noah

Det senaste trädgårdsprojektet

Jag var fullt nöjd med att vi använt delar av semestern till att måla om huset, men Tobbe var sugen på ytterligare ett fixa-projekt. Så med inspiration hämtad från en uteservering i Visby (se första bilden) fick vi ett nytt fint staket på delar av framsidan.

Pebbles

En eftermiddag när vi var på Gotland förhandlade jag till mig lite egentid i Visby. Det finns ju en hel lång rad med trevliga inredningsbutiker att besöka, bl a Atterdag 5,  Kustnära, Bertholdsson & Holm, Gotländsk Form, Yllet, Akantus, Kränku och G.A.D. I den sistnämnda butiken hittade jag ett helt fång med de små illsöta Pebbles vaserna från Lindform som jag trånat efter enda sedan jag såg det här inlägget hos Linda. Efter lite vånda valde jag att köpa tre vaser i olika färg, form och storlek som jag tycker gifter sig fint ihop. Me like. A lot.




Appropå godsaker

När jag var liten spenderade min familj ofta helger och delar av semestern hos mormor och Ingvar som hade ett mysigt litet torp i Gillberga utanför Eskilstuna. Jag har många härliga barndomsminnen därifrån så det gjorde lite ont i hjärtat för några år sedan då de tvingades göra sig av med Gillberganäs. Till de starkaste barndomsminnena hör alla de mornar mormor bjöd på varm choklad med vispgrädde till frukost. Jag minns jag skyndade mig att sleva i mig den tjocka grädden fort innan den smälte och att detta ibland ledde till att jag fick ytterligare grädde. Det var lycka och njutning för en liten tjej i sex-, sjuårsåldern. Så när Melker härom dagen frågade om vi inte kunde mysa till det lite extra med varm choklad och grädde mitt i veckan kunde jag inte stå emot. Hoppas att han också kommer minnas stunder som dessa när han blir äldre och bli alldeles varm inombords.


Kalasförberedelser

Igår började vi lite smått med förberedelserna inför kalaset på söndag. Tobbe bakade bullar och jag tog mig an hallongrottorna. Tobbe är grym på att baka bullar. Jag är kass på att baka småkakor. Bullarna blev superfina och jättegoda. Hallongrottorna blev i och för sig goda men såg ut som hej kom och hjälp mig. De jäste till enorm storlek och hallonsylten såg ut som bränd blåbärssylt. Hallongrottorna vägrade jag fotografera, men bullarna tål absolut att visas upp. Idag blir det ett nytt försök med hallongrottor och så blir det kolasnittar och chokladbollar också. Håll tummarna att jag lyckas bättre idag.

Gotland: Djupvik

En av många aktiviteter under vår Gotlandsvistelse var ett besök hos Djupvik Hotell och SPA. Vilket underbart ställe! Fanstastikt läge utmed Ekstakusten. Vacker arkitektur såväl interiört och exteriört. Smakfull inredning där det nordiskt moderna mixas med det asiatiska. Denna gången blev det bara en fika, men nästa gång jag återvänder hoppas jag kunna bo i ett av rummen, bada i poolen, ta en dusch i uteduschen, se på solnedgånge tillsammans med Torbjörn och bara softa i loungemöblerna. Men jag måste nog spara ihop lite pengar först...



Poolbilderna är hämtade från hemsidan. Övriga är mina egna.

Ett grått fårskinn...

... har stått på min önskelista jag vet inte hur länge. Och under vår Gotlandsvistelse slog vi äntligen till på ett vackert skinn från Skymnings lamm- och pälsgård. Just nu ligger det bara på vardagsrumsgolvet och ser vackert ut. Men så snart vår lilla bubbla tittar ut är det hans/hennes.

Inbjudan och önskelista

På söndag bjuder vi på födelsedagskalas för de som vill komma och fira Melkers 7-årsdag. Fr o m 14.00 bjuds det på lättare lunch med efterföljande fika. Melker bjuder in alla han ser så vi är beredda på mycket folk :-). Han har också talat om för alla att hans önskelista snart kommer att finnas på bloggen och då är det väl bäst att jag inleder med att uppfylla det önskemålet - so here it goes:


- Fotbollsmål från Intersport

- Lego Starwars

- Lego Indiana Jones

- Gormiti - Nya Jord- och/eller Vulkanledaren

- Ett nytt större kastspö

- Snygga jeans stl 128

- Nintendo DS spel: New super mario bros

- Wii spel
- Pengar


I övrigt går vi in i en intensiv födelsedagsperiod som sträcker sig 1,5 månad framåt med start i helgen. Det blir en helg fylld med kalas -speciellt för lilleman. På fredag fyller min svägerska år så då far vi till Linköping på kalas. På lördag har Melkers stora kärlek Ella party och på söndag (samma dag som Melker) fyller även en av hans bästisar Martin år (det skiljer för övrigt 8 minuter mellan Melker och Martin. Det har gått i samma dagisgrupp och går nu i samma klass. Det är lite coolt). Dessutom fyller Arwid (min bästa väns yngsta son) 1 år. Men det kalaset missar vi tyvärr och får ta igen vid ett annat tillfälle.

Bild på Bubblan v.18 + 3


Första dagen på semestern, den 13 juli, var vi och gjorde det ordinarie ultraljudet på Nyköpings lasarett. Eftersom vi redan gjort två UL i samband med ett fostervattensprov fick Melker komma med in och kolla in "bebisen på TV". Nytt beräknat förlossningsdatum är 11 december (+ 9 dagar i jämförelse med mina egna beräkningar). Det blir nog en liten stjärngosse eller lucia!

Augusti och back to reality


Melker på Fårö

Japp, i morgon är det tillbaka till verkligheten som gäller. In i jobb- och vardagsbubblan igen. Som vanligt är det med blandade känslor. Sorg för att härliga oplanerade dagar tillsammans med familjen nu begränsas till två dagar i veckan istället för sju. Ångest för att man nu förväntas prestera något vettigt på jobbet - min hjärna har verkligen kopplat av och kopplat ner sig. Och slutligen lättnad för att rutinerna nu träder in i våra liv igen - något som i varje fall lilleman mår ganska bra av. Borta är nu de sena kvällarna till 10-11 och de långa sovmornarna till 9-10, liksom läsk och sötsaker de flesta av alla veckans dagar. Nu ser jag fram emot:

- Varma och ljumna augustikvällar
- Massor med blogginspiration - Jag har säkert 40 inlägg som jag vill skriva.
- Melkers sjuårsdag nästa söndag
- En barnfri vecka då Melker njuter av sista veckans ledighet hos mormor och morfar (Vad ska vi göra då älskling???)
- Kantarellplockning och kräftfiske hos mamma och pappa (som börjar sin semester imorgon!)
- Skolstart för Melker som börjar ettan
- En 40 + 40 årsfest hos Stefan och Helena i Västerås
- Planerad och vällagad vardagsmat - Jag är såååå trött på sommarmat i form av halvfabrikat, hämtmat eller restaurangmat.
- Äpplepajer - Inte för jag är speciellt förtjust i äpplepajer men det hör liksom till!
- Mysiga födelsedagskalas - Vid sidan om Melker har vi både Camilla, Arwid och Kenneth som jubilerar denna månad!
- Planering inför köks- och vardagsrumsrenoveringen som allra senast borde dra igång den 1:a oktober. Ska det bli tredje gången gillt?
- Rensa i röran - Vinden står på tur.
- ...och mycket annat mysigt.

RSS 2.0