*Suck*

När ord är överflödiga. Titta och njut av de senaste hemma-hos-bilderna från Tine K!



Två år och en massa fina önskningar

Förra året såg önskelistan ut så här. Flera av förra årets favoriter återkommer på årets önskelista. Fortfarande är det gedigna leksaker i trä och tyg som går som en röd linje genom önskningarna. Tallrik med charkuterier från Blå elefant. Bok: "Liten skär och många små brokiga" av Carin Wirsén finns hos Adlibris. Milios balanscykel finns just nu till bra pris hos Babyhome.dk. DUKTIG Frukost finns hos IKEA. Pippi är en favorit just nu - utklädningkläder hittar du hos Lekmer.se. Bok: Katerina Janouch böcker om Ingrid har fått fin kritik. "Ingrid ska sova" hittar du hos Bokmusen.se. Leklera från Play-Doh hos Lekmer.se. Fin nyårsklänning från FIX och Lindex. Sötaste maileg-kaninen Christina finns hos Lucky Little Me. DUKTIG Fruktkorg finns hos IKEA. Där finns även MÅLA Ritstativ. Den gröna lilla bordsspisen från Blå Elefant. Puzzel Pippi byter kläder finns hos Lekmer.se. Villa villerkulla och Pippi, Tommy och Annika finns också de att hitta hos Lekmer.se. Mailegs rosa gris från Lucky Little Me. Bakset i trä från BlåElefant. Doktorsväska i trä från SysterLycklig.  Julfin klänning från FIX och Lindex. Trälådor med livsmedel från Lekmer.se. Miffins i trä från SysterLycklig. Teservis från Huset på landet. Pulka Cobra från Stiga och Lekmer.se där även brorsan får plats (och därmed kan hjälpa till att dra upp den uppför backen igen. Smart!). Utöver detta är det förstås alltid välkommet med kläder i stl 98 cl, små böcker och pussel, dockkläder och docktillbehör.

Välkomna!

Skärmdump från Tinyprints.com

Vårt glada, envisa, nyfikna, härliga (och just nu ganska påfrestande) yrväder fyller två år den 30 november. Detta vill vi förstås gärna fira med glöggmys, fika och tidig middag den första advent kl 15. Vår förhoppning är att några av våra släktingar och vänner kan och vill komma och fira med oss. För intresserade går det även utmärkt att kombinera 2-årskalas med Trosa Julmarknad (kl 10-16). OSA senast torsdag. Varmt, varmt välkomna! 

PS! Morgondagens inlägg blir på temat "Present- och julklappstips till en tvååring" efter påtryckningar från mor- och farföräldrar.

Juligt sovrum

Julen behöver ju inte alltid vara röd. Lila och grön går också bra. Kolla vilket fint sovrum från danska Bo Bedre. Kolla in det lilla trädet/granen i fönstret! Så fint i en betongkruka och några lila kulor till. Är det någon som vet var den lila quilten kommer ifrån? Den skulle vara fin i Mejas säng nu när hon snart fyller två och spjälsängen ska bort!

Dagens inspiration

... kommer från Illums Bolighus vinterkatalog från förra året. Åhhh, så fint. Jag har inte besökt deras butik i Stockholm än fast jag jobbar i stan varje dag. Fy skäms på mig! Måste få till ett litet besök snart. Denna bild gav ju onekligen mersmak!

Elva ting 111111

I fjol gjorde jag detta inlägg den 10 oktober. Idag, detta historiska datum, följer vi upp på samma tema genom att presentera elva (ytterst ytliga) saker som gör mig lycklig (och står på önskelistan) just nu.
Lampor: PJ för Örsjö hos Scandinavian Design
Brickbord: Tine K hos BlackBalloon
Påslakan: By Nord hos Black & White
Champagneskål: Day Home hos BlackBalloon
Överkast: Tine K hos BlackBalloon
Sitpuffar: Christien Meindertsma för Flocks
Björkkrukor: Granit
Urna: Tina K från BlackBalloon
Lampa: Moooi hos Rummet
Stol: Porgy 3316 från Stalands
Sideboard: Camp table från Tine K hos BlackBalloon

Lovely!

via kneazle

Ännu en arbetsvecka till enda. Det är galet vad fort veckorna går. Det är fredag och måndag hela tiden. Jag gillar det och ser det som ett trivseltecken men jag får samtidigt lite ångest, över att jag kommer vakna upp en morgon och Meja går i fjärde klass och Melker andra ring. Det känns som det skulle kunna hända faktiskt. Men nu slutar vi oroa oss över det och lever i stunden. Ikväll blir det hämtmat och fredagsmys och uppladdning inför morgondagens innebandyturnering. På söndag ska Meja och jag åka med Fia och Julia på årets första julmarknad. Tjejmys i kvadrat vid Taxinge slott. Happy weekend everyone!

Positivt överraskad

Vi kör ju med ICA Matkassen för första gången denna vecka. Igår åt vi Potatis- och blomkålssoppa med pizzabullar. Melker är inte så förtjust i pizza och blomkål går absolut inte upp mot broccoli. Och Meja är ju bara två år så soppa är väl ingen höjdare för henne plus att hon inte är så förtjust i bröd. Det var väl ungefär så mina tankegångar gick inför tillagningen av denna middag. Men döm av min förvåning när båda barnen åt både soppan och pizzabullarna med god aptit. Igår var det däremot Tobbe som gnällde - han gillar inte soppor över lag och tyckte att den var lite väl smaklös. Betyg: Både Melker och Meja gav rätten en 9:a, jag gav en 7:a och Tobbe en 2:a.
Bilder från ICA.se
Ikväll hade Torbjörn lagat Crabcakes med sweet chili- och dilldipp, ris och wokgrönsaker. Jag jobbade sent och missade den gemensamma middagen men fick värma mat när jag kom hem. Jag tyckte detta var jättegott och när jag läser de andras nedtecknade betyg var faktiskt alla rörande överens om att detta var en god rätt, tre 7:or och en 6:a. Men så vet jag också att Melker totalvägrar äta varma grönsaker (bortsett från broccoli) så jag misstänker att hans tallrik inte var välfylld med just dem. Men sett på totalen var detta en rätt som alla i hela familjen uppskattade så den kan jag rekommendera till familjer med lite kräsna barn. Vi kommer definitivt att spara detta betyg för framtiden.

Trästjärna x2

Bild Tine K Home

Via bloggen skickar jag ibland stick- och virkuppdrag till min mamma som är jätteduktig på alla sorters handarbeten! Jag känner att det blivt en viss obalans i arbetsbördan inom familjen så nu kommer ett par uppmaningar till pappa som ska få chansen att visa vad han går för (förutom att han alltid ställer upp som världens bästa barnvakt när det titt som tätt kör ihop sig med jobb för Tobbe och mig). Jag gick igång på stjärnorna som syntes på några av bilderna i detta inlägg så nu önskar mig två trästjärnor till advent! En likt den ovan - stor, rejäl och lite slitet ruffig. Pappa, har du några gamla väder- och vindpinade reglar ligger någonstans?

Och så önskar jag mig en enklare variant likt den nedan som fina och duktiga Kjersti gjort (har ni inte upptäckt Kjerstis blogg ännu, bege er genast dit för finfin inspiration och vackra bilder). Förresten önskar jag mig också några fler av de fina fasettlyktorna från Tine K som syns på bilden ovan. Finns bl a att köpa hos Perlan Living, Black Baloon, Stil, inredning och Design och hos Kanel i Nyköping. Några små i klarglas, grått och phantom skulle bli en fin kombo.
Bild lånad från Kjerstis lykke

Tisdag

Det är förvisso inte tisdag idag men det råkar vara namnet på ytterligare en fin arbetslampa från IKEA. Jag satte ju ihop det här kollaget för lite sen men jag tycker nog att även denna budgetvariant kan få lite uppmärksamhet. Den och Aröd ska spanas in vid nästa besök.


Dagens inspiration

Idag tänkte jag bjuda på fina inspriationsbilder från Oi Soi Oi. Danskt företag förstås, vad annars. Love, love, love these pictures! Gråblått, brunt, natur, betong, grått och rost. Fint som tusan.
¨
Fina stjärnor och hjärtan av naturmaterial.
Den där blågrå färgen som jag bara älskar denna höst (och för all framtid känns det som just nu) och den där översta kudden i den högra bilden som gärna får ta plats i min soffa asap!
Lärk kom stort i blogg-Sverige förra året den här tiden - säkerligen med inspiration från våra danska grannar. Utmaningen denna månad är att hitta lärkträd i Trosa med omnejd. Någon som kan peka mig i rätt riktning eller får jag prata snällt med min lokala blomsterhandlare?

Dagens rätt

Bild från ICA.se

Dagens rätt från Matkassen var Jerkkyckling med vildris och ingefärsmorötter och grönsallad. Båda barnen ratade grönsakerna men annars tyckte hela familjen att detta var en vardagshöjdare. Kvällens poäng blev 8,8, 6 och 5. Denna rätt kommer vi absolut att laga igen.

En söt liten rådjursfamilj

Bild från BoBedre

... som på bilden skulle jag också vilja ha. Några kottar till och du har ett enkelt och fint julstileben. Är det någon som vet var man kan hitta sådana här små sötnosar?

ICA Matkassen

Från och med nu kommer vi att testa ICA Matkassen varannan vecka under en period. Jag har skyhöga förväntningar. Vi har varit inne i en rejäl svaka länge nu när det gäller vardagsmatlagningen. Bara känslan att slippa planeringen är mycket behaglig. Idag efter jobbet tog jag Meja med mig och åkte till vår lokala butik för att hämta ut veckans kassar. De har fixat en speciell utlämningsplats för Matkassen så man behöver inte ens in i butiken. Jag kom på mig själv med ett leende när jag bar ut kassarna ur butiken. Snacka om lyxigt att hämta färdigpackade kassar. Det tog mindre än tre minuter. Ikväll lagade vi Chili con korv med majskolvar och nachos. Vid betygssättningen gav jag rätten 7 poäng, Tobbe 6, Melker 2 och Mejas reaktion motsvarar ungefär en trea. Barnen frossade i majskolvar och natchochips men själva chili con korv-grytan provsmakades bara under delvis höga protester.
Jag tror att kvällens betyg kommer vara ganska signifikativa för hur familjens medlemmar kommer att ta emot hela konceptet. Jag värdesätter nya och varierade maträtter, mycket grönsaker och nya smakkombinationer. Tobbe är lite mera kräsen och barnen är som barn är mest och vill gärna köra på gamla beprövade rätter. Jag är i varje fall nöjd med att slippa falukorv och makaroner och pannkaka varannan vecka. Jag håller er uppdaterade om fortsättningen.

Glöggmys!

Nu är vi inne i november och då får man enligt min egen kalender börja tänka på julen. Eftersom vi var i Thailand från mitten av oktober till mitten av januari i fjol och inte firade jul alls så har vi för avsikt att julfrossa värre än vanligt, vilket inte vill säga lite i detta fall. Jag älskar allt med denna högtid! Ikväll inledde vi officiellt julförberedelserna med lite glögg, pepparkakor och ädelost. Mums. Men i ärlighetens namn har jag frossat i vackra julbilder från min inspriatonsmapp i några dagar. Inom kort ska jag börja skriva listor och från och med nu kommer det trilla in julinspiration till er på bloggen också. Hoppas ni ser fram emot det lika mycket som jag. Jul 2011 är inledd.

Sååååå snyggt

Det var länge sedan jag såg en så fint hemstylad mäklarannons men Daniella och Sofie har verkligen gjort ett magiskt vackert jobb och överträffat sig själva med detta 55+boende i Bjärred. Jag vill flytta in direkt eller i varje fall ta copy/paste till mitt eget 70-talashus. Här kommer en hel massa fina bilder och här hittar du ännu fler bilder.

RSS 2.0