Fredagsmys!

image463
En intensiv arbetsvecka med bl a utförda fokusgrupper på SL och arbete med nya forskningsansökningar är till enda och avslutas som sig bör med fredagsmys. Efter sen kvällsmat i trädgården, bollkastning med Melker, ett bad, Lego Starwars på Playstation avslutade vi kvällen med att äta godis och läsa ABC med Rut och Knut. Myspys. 

Branch från Bosign

image462
Jag är lite sugen på att köpa dessa fina hängare från Bosign (som så klart ska hänga vertikalt istället för som på bilden horisontellt) till vårt grå-vita sovrum. Förutom hos Bosign finns de bl a att köpa via Form o Design för 179 kr.

Tisdagstema: Randig

image460
Dagens tisdagstema är randig.

Hemma igen

image459
Bilderna är som vanligt mina egna.

Igår kom jag hem efter några intensiva och fantastiska dagar i Prag. Vi har haft underbart väder, ett fullspäckat schema och fantastiskt roligt (jag har grymma kollegor). Vi har gjort studiebesök på transportministeriet, inspekterat ett stort och viktigt tunnelbygge iklädda gummistövlar och bygghjälmar (vilket är långt i från våra ordinarie arbetsuppgifter och arbetsmiljöer), varit på Lanterna Magica - en show som kombinerar filmkonst med teater, fått en guidad stadstur, ätit goda och något mindre goda middagar och konstaterat att man har en annan syn på service i Tjeckien i jämförelse med Sverige. Mina fördommar om en huvudstad med tydliga spår från tiden som kommuniststat blev inte verifierad. Istället upptäckte jag en modern storstad med hundratals och åter hundratals vackra och nyrenoverade byggnader, rena och snygga gator, bra kommunikationer och stora moderna shoppingcentran. Trots ett kök som inte placerar sig på topp 20-listan och stundtals usel service åker jag gärna tillbaka. När som helst. Som vanligt blir det sena kvällar och tidiga mornar och man kommer ju tillbaka i sämre skick än när man åkte så hur jag ska fixa denna vecka återstår att se... Gäsp.

I'm off...

image458
... on a business trip. Imorgon åker hela min avdelning på en bonusresa till Prag. Datorn får stanna hemma varpå bloggen håller stängt några dagar men på söndag räknar jag med att vara tillbaka med ett fullt minneskort i kameran. Hoppas ni får en fin avslutning på veckan. Kram, kram.

Tisdagstema - Ömt

Igår jobbade jag sent i samband med ett öppet hus om Nya Karolinska Solna. Jag var inte hemma (hos min jobbarkompis) förrän vid tiotiden och då fanns ingen energi att dra igång datorn.

image457
Dagens tisdagstema är ömt. Det må vara ett uppenbart motiv men det finns ingen på denna jord som jag vårdar så ömt och som lockar fram så starka känslor av ömhet hos mig som Melker. Idag fick det således bli en bild på vår älskade unge.

Bilden passar också bra för kvällen har handlat mycket om Melker och hans närmsta framtid. Vi har nämligen varit på föräldramöte i skolan. Till hösten börjar ju Melker förskoleklass och ikväll har vi fått träffa både våra nya förskollärare och fritidspersonal, träffat nya klassföräldrar samt tittat på lokalerna. Det känns jättebra och spännande.

Rabarber med mandeltopping

På bokrean fyndade jag bl a "Smulpajer till kaffe och dessert", en underbar bok i fin kvalitet med goda recept av Elisabeth Johansson och vackra foton av Nisse Peterson. Igår skördade vi våra första egna rabarber och jag provade ett nytt recept ur boken - Rabarber med mandeltopping.

image456

Rabarber med mandeltopping

8 bitar

Mandelsmulor
200 g riven mandelmassa
150 g kallt smör
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl

Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar, blanda ihop mandelmassa, smör, socker och mjöl till en grynig massa. Fördela hälften av massan i en pajform som mäter ciraka 24 cm i diameter och grädda cirka 7-8 minuter. Ta ut formen ur ugnen.

Fyllning
4 medelstora rabarberstjälkar
1 cm färsk ingerfära
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Skala rabarbern om den är grov och skär den i bitar, skala och riv ingerfäran fint och lägg rabarber och ingefäran i en bunke. Pudra över socker och potatismjöl och vänd runt bitarna. Lägg blandningen i pajskalet. Strö över resten av smulorna över rabarberfyllningen och grädda i ytterligare 25-30 minuter. Servera med vaniljglass, vaniljsås, kardemummavis eller jordgubbskesella.

Slutet på temaveckan

Denna vecka har Ellas inspiration bjudit på fotoutmaningar kopplat till de fem grundelementen. Även om jag tog bilderna redan förra helgen hann jag bara få med ett bidrag i tid, men här kommer i varje fall mina återstående bidrag.

Tisdag - Trä
image452

Onsdag - Eld
image453

Torsdag - Jord
image454

Fredag - Metall
image455

Fortsatt obalans

image451
Obalansen håller i sig. Har jobbar hur mycket som helst den senaste veckan och orken att uppdatera och läsa era bloggar har inte funnits där. Och när orken inte finns där försvinner inspirationen, men jag hoppas att det är övergående...

Fina ugglor!

image450

Uggletrenden håller i sig. Dessa fina väggdekorer från australienska Cold coffee finns att beställa från den fina webbshopen Russinnet. Ugglorna på grenen kostar 199 kr och den ensamma svarta ugglan (som också fungerar som en griffeltavla) kostar 219 kr. Visst är de fina?

Dagens bild - Kontrastfärger

image449

Måndag - Vatten

image448
Dags för ny temavecka. Jag älskar fotoutmaningar. Denna gång har Ellas inspiration vald ett roligt tema med de fem grundelementen. Vi inleder måndagen med vatten.

Konfirmation!

image447
Idag har vi varit på konfirmation. Det är Melkers kusin Frida som konfirmerat sig. Själva cermonin var väl kanske i längsta laget (1 timma och 40 minuter) men konfirmanderna bjöd på vacker sång och rolig teater. Efteråt blev vi bjudna hem till Fridas farmor och farfar som bjöd på sommarbuffé, jordgubbar och glass och kaffe och tårta. Ett riktigt sommarkalas med andra ord. Tack Frida för en fin dag. Kram, kram.

Förgätmigej

image446

Sommarvärme!

image445
Det här inlägget skrev jag igår kväll men det blev aldrig publicerat eftersom jag av någon outgrundlig anledning inte kunde ladda upp bilden. Nåväl. Vilket underbart väder vi har haft i helgen! Hur härligt som helst. Vi började gårdagen med frukost ute på baksidan. Efter att ha packat övernattningsgrejer åkte vi ner till hamnen för att ta en promenad, äta glass och kolla in alla motorcyklar som letat sig till Trosa. Därefter blev det en tur till Nyköping för att köpa lite nya kläder till Melker och nya skor till Torbjörn. Själv hittade jag ingenting. Kvällen och natten tillbringade vi i Katrineholm hos svärföräldrarna.

Mitt kreativa rum

image444
Det råder obalans i mitt liv just nu där jobbet kräver lite för mycket . Det är i stunder som dessa då jag längtar efter en kreativ fristad där jag kan sy, fota, bildredigera och skapa mina egna illustrationer. Dagens inspriationsbild kommer från favorittextilföretaget Spira inredning. Jag gillar alla detaljer i favoritfärgen rött och industrikänslan över stol, symaskin, lampa och den grova sladden och kontakten.

Dagens bild: Ett hem i skuggan

image443

Besök på busfabriken

image442
I måndags hade dagis stängt p g a studiedag. Det var min tur att vara hemma så jag tog Melker och våra gulliga grannbarn W och E med mig till Linköping och Busfabriken. Min bror, som är pappaledig med Noah, kom och gjorde oss sällskap. De fyra killarna busade non-stop i tre timmar och käkade pannkakor, sylt och grädde respektive barnmat. Melker ägnade mycket tid åt att mysa med Noah och det är roligt att se hur mycket de båda kusinerna tycker om varandra. Vi avslutade vår Linköpingsvistelse hemma hos Daniel som bjöd på glass medan Noah tog sin eftermiddagslur. Tack för en mysig eftermiddag!

Tisdagstema

image441
Gårdagens tisdagstema var orange. Här är en bild på vår glada, busiga och orange bordslampa från Bolagret.

Melkers rum

233012-437
Efter önskemål från en läsare om lite fler bilder från vårt hem bjuder jag idag på lite bilder från Melkers rum. För ett par veckor sedan plockade vi ner Melkers låga loftsäng med skumgummimadrass (se en bild här) till fördel för bättre förvaring  och en riktig resårmadrass. Tre byråer från IKEAs serie Stolmen bildar den nya förvaringen som sväljer alla Melkers kläder, ritblock, pennor, målarfärger, bilar (och det är många!) plus mycket annat. Inom kort ska det lilla bordet och bänken ersättas med en lång bänkskiva och två skrivbordsstolar. Liten börjar bli stor!

2 x utflykt!

image439
Igår hade vi fantastiskt väder och tillbringade hela dagen utomhus. På förmiddagen gick vi med grannkillarna upp till vindskyddet i närheten där vi solade, fikade, klättrade i träd och på berg. På eftermiddagen åkte familjen till Stendörrens naturreservat där vi promenerade omkring på klipporna, grillade hamburgare, kastade sten, fikade, titade på fåglar och bara myste. Havet låg spegelblankt och naturen var bländande vacker. Livskvalitet!

Ett besök i Uppland!

image438
I fredags var vi lediga och ägnade stora delar av dagen till att tvätta alla fönster. Tråkigt jobb men det är ju så skönt nu när det är gjort. I lördags hoppade vi in i bilen och åkte för att hälsa på en arbetskamrat och hennes familj i deras fina lilla torp i Uppland. Bortsett från att Melker hade en riktig otursdag med många skrubb- och skärsår så hade vi en skön och trevlig dag tillsammans. Tack Kia med familj för en mysig helg!

Trosametet 2008

Jag ligger efter. Jag har egentligen mycket att blogga om men det kräver sin tid vid datorn och just nu är jag helst ute alla dygnets vakna timmar. Men jag ska försöka jobba ikapp. Vi har i varje fall haft ett långt och härligt veckoslut. På valborgsmässoafton jobbade jag halvdag och som planerat hälsade vi våren välkommen på kvällen i goda vänners lag. Framåt åttatiden trotsade vi det regniga vädret och promenerade ner till torget lagom för att höra Annika Lantz avsluta sitt vårtal och följa med i fackeltåget mot den stora rishögen. Efter några varmkorv och en hel del huttrande promenerade vi hem och avslutade kvällen med kaffe och päronkonjak så som brukligt.
image436
Dagen efter, 1 maj och Kristihimmelfärdsdag, var det återigen dags för det traditionsenliga Trosametet. Vi och ytterligare fyra kompisfamiljer ställde upp i barnklassen ivrigt påhejade av diverse far- och morföräldrar. Det nappade ganska dåligt och trots att vi inte tog någon pallplacering i år var humöret var på topp och vi hade en mysig förmiddag. Efter prisutdelningen åkte vi hem till oss och lagade Citronkyckling med oliver till alla 16 personer. Rackarns trevligt. Jag har sagt det förut. Jag säger det igen. Vi har grymma vänner!

RSS 2.0