Tema Närbild: Mat

image224
Idag är det mat som gäller i Nillas temavecka

Yiipii! Vi har valt tapet

image222
Bild: Okänt

Ni kommer kanske ihåg att jag gjort en efterlysning om tapeten på ovanstående bild. I lördags när vi var på Måleributiken sa älsklingen sitt och därmed var ljusblå tapet helt uteslutet. Efteråt har vi pratat ihop oss och kommit överens om att vi ska ha en ljusgrå eller mellangrå tapet, gärna med lite silvriga inslag. Så nu har jag gått runt och hoppats på att, om jag väl hittar ovanstående tapet,  att den ska finnas i grått också

Igår hittade jag tapeten. Och som vanligt fick jag tipset av en annan bloggkompis, nämligen Malin som har Familjen Carlssons renoveringsblogg. I måndags gjorde Malin ett inlägg där hon tipsade om Engelska tapetmagasinet. Och där, efter lite letande, dyker den upp - Briar av Clarissa Hulse. Dyr förstås (som allt annat jag fastnar för) 750 kr/rullen, men ändå. Jag hade hittat den! Men lyckan blev kortvarig - Briar finns inte i grått. Suck. 

Men historien får i varje fall ett lyckligt slut. För idag när jag som vanligt tjuvläser glossiga magasin (i detta fall Bo Bedre) på Presstop på Centralstationen i väntan på tåget så hittar jag den. Den perfekta tapeten. Den heter Brich Leaves och kollektionen heter Nordic leaves och produceras av Fiona-walldesign/Tapet-Café. Svenska återförsäljare är Flügger Färg-butikerna så imorgon blir det ett samtal till Flügger Färg i Gnesta. Yiipiii.

image223

Bilder: Bo Bedre och Fiona-walldesign/Tapet-Café

En pläd i fuskpäls tack

image220
Jag skulle gärna ha en pläd i fuskpäls. På marknaden finns det för tillfället en uppsjö. Problemet är att hitta någon till ett rimligt pris. Sedan några veckor tillbaka har jag haft ögonen på Celeste från LaRedoute. Nu väntar jag bara på en juste rabattkod...

Tisdagstema - Trasig

image219
Veckans tisdagstema är trasig. Vissa saker gör det ingenting om de går sönder, de är bara att bygga ihop igen. Melker och jag älskar LEGO.

Tema Närbild: Natur

image218

Mitt första bidrag till Nillas temavecka. Vid en första anblick ser hortensian bara ut att vara brun och vissen. Men vid en närmare granskning är den vacker i både form och färg.

Stilbrott

image217

Ibland händer det. Att jag frångår vår kombinerade skandinaviska/moderna/minimalistiska stil. Nu har det hänt igen. När en av ortens blomsterhandlare fått in nya krukor föll jag som en fura. Det var kärlek vid första ögonkastet. Men vi får se hur länge förälskelsen varar...

Temavecka hos tankebubblor

image216
Bild från Tankebubblor

Nu är det äntligen dags för ytterligare en temavecka hos Nillas Tankebubblor  (här och här kan du hitta de båda tidigare). Jag har följt de tidigare veckorna som betraktare men denna gången har jag för avsikt att ge egna bidrag. Ladda kameran och häng på du också. Följande teman gäller:

Måndag 29/10 Närbilder Natur
(Tisdag 30/10 Tisdagstema)
Onsdag 31/10 Närbilder Mat
Torsdag 1/11 Närbilder Prylar
Fredag 2/11 Närbilder Människor

Pluto is here

image215
Pluto från MIO

Idag kom så MIO-killarna äntligen med vårt nya soffbord. 200 kr rabatt fick vi kompensation plus att de körde hem bordet till oss. Det känns ändå okej. Och resultatet... Det blev precis så fint som jag hade hoppats. Sitter här nu och bara myser av välbefinnande. Tänk att ett soffbord kan göra en så lycklig! Tyvärr hann det bli mörkt innan jag skruvat ihop det men det kommer bilder, jag lovar.

Sovrumsinspiration - Del III

Hej goa vänner. Tack för alla snälla och uppmuntrande kommentarer. Jag blir varm och glad ända in i hjärteroten när jag läser. Tusen tack.

Tobbe är i Kalmar på jobb i två dagar och lilleman sover gott sedan tre timmar tillbaka. Så ikväll har jag haft en stund för mig själv. Jag har unnat mig ett varmt fotbad med massage, plockat brynen och målat naglarna. Nu sitter jag här och dricker chailatte och äter en kvällsskorpa. Under tiden har jag knåpat ihop ytterligare ett kollage med sovrumsinspiration - nr tre i ordning (här hittar du ettan och tvåan). Jag får se om det blir det sista. På lördag ska vi ägna delar av dagen till att leta efter en heltäckningsmatta och en fondtapet. Det stora frågetecknet just nu är Tobbe. Älsklingen är minimalist ut i fingerspetsarna och har ett stort intresse för inredning (alldeles för stort om du frågar mig :-)) och är således inte helt såld på min idé om ett varmt, ombonat och lite lyxigt sovrum med mycket textilier. Kanske får jag tänka om ifall jag inte lyckas övertyga honom. Den som lever får se.

image214
Eget inspirationskollage med bilder från IKEA, Bolia och Kartell


I vår blivande walk-in-closet skulle jag vilja ha Stolmen förvaring (IKEA) på kortsidorna och sparringhyllor med vita hyllplan längs med hela långväggen under snedtaket. På hyllorna ska vi ha korgar och boxar för smycken, scarfs, skärp mm och på väggen ska vi ha en helfigursspegel, krokar och några vägghängda krukor för ytterligare småsaker.

Jag har hittat två fina tavlor Pjätteryd från IKEA. Jag har även hittat två alternativa sängbord med dold förvaring: Componibili (designade av Anna Castelli Ferrieri för Kartell) och Cell (designad av Karl Rüdiger för Bolia). Fördelen med den sistnämnda är att den går att hänga på väggen och det underlättar ju städningen en hel del, men Componibili är ju roligare i designen.

Nu måste jag sova. God natt.


Tisdagstema - Saknad

image213

Gårdagens tisdagstema var saknad. En semesterbild från Gotland på mina båda älsklingar får bli mitt lite försenade bidrag. I två dagar har jag åkt hemifrån extremt tidigt och kommit hem extremt sent, så jag har saknat tid hemma med min familj. Jag saknar också semestern (bl a på Gotland) då vi tillbringade all tid tillsammans.  

Dagens shopping

image212
Bilder från Cosas

Okej, jag erkänner. Jag ÄLSKAR julen. Jag brukar ägna november till noggrann planering och till första advent ägnar jag hela helgen till att göra julmysigt hemma. Då tar jag fram allt julpynt och fyller hela huset med tomtar, stjärnor, amaryllis och ljus. December ägnar vi åt bak, pyssel och julklappsinköp. Jag längtar redan och när Anneli visar upp alla vackra julsaker på Cosas kan jag inte låta bli att klicka hem några omedelbara favoriter.  Liksom Helena fastnar jag för bokstäverna i zink. Dessutom blir jag blixtförälskad i Annika Nymans "Hjärta på pinne". Dessa finns snart i en brevlåda nära mig.

Slapp helg

Tjoho. Hoppas ni haft en lång och skön helg. Det börjar bli en tradition att jag tar bloggledigt fredag och lördag. Det är oplanerat varje gång men det är liksom alltid fullt upp på helgerna så det finns inte så mycket tid över till bloggande.

Eftersom både Tobba och jag var på annan ort i arbete under torsdag och fredag var Melker hos mormor och morfar i Katrineholm. På fredagkvällen strålade vi samman där och åt skaldjur tillsammans med Tobbas föräldrar. Det var mysigt men jag gjorde en tidig sorti med kraftig huvudvärk.

På lördagförmiddagen gick vi en sväng i Katrineholms affärer på jakt efter skjortor till Tobba och läderstövlar till mig. Tobba hittade en snygg svart Dahlin skjorta men jag kom hem utan nya stövlar. (Jag är som vanligt för sent ute. Istället får jag stanna kvar en dag i Stockholm i veckan och fortsätta mitt letande där.) På eftermiddagen gick morfar, Melker och jag till en stor och rolig lekpark alldeles i närheten. Med kameran i högsta hugg förevigade jag den upplevelsen.

image211
På kvällen åkte vi till Flen för att hälsa på goda vänner: Anders, Tina, Love och Molly. Anders bror med familj var också där och en kusin till Love och Molly och hennes pojkvän. Vi åt pizza och hade jättetrevligt. Vid tolvtiden bröt vi upp och jag körde hem till Trosa.

Idag har vi mest slappat. Melker och jag åkte till Mio i Nyköping för att hämta vårt nya soffbord, bara för att upptäcka att de beställt ett bord i valnöt istället för vitlack. Så det var bara att vända hem tomhänta. Så tröttsamt. De skulle ringa imorgon och meddela när vi kan få det. Denna gång får det hemkört. Det är väl det minsta man kan begära. Frågan är nu hur de tänker kompensera oss?!

Tobba har jobbat större delen av dagen, plockat undan trädgårdsmöblerna och klippt gräsmattan för sista gången denna säsong. Melker har lekt med Wilmer, badat och tittat på sista F1 loppet (Grattis Kimi och Finland). Själv har jag läst ut "Den döende dandyn" av Mari Jungstedt och ramat in lite bilder. Nu laddar vi för en ny arbetsvecka.

Smörblomma av Joanna Eriksson

image210

Bilder från Rusta Design Award

Rusta Design Award är ett samarbete mellan Rusta AB och Svensk Form som syftar till att stödja svensk design genom att lyfta fram unga formgivare på väg in på marknaden. Årets tema har varit balkong/uteplats och av 150 anmälningar valdes sex bidrag ut och nominerades. Den 5 september visades nominerade bidrag i Svensk Forms lokaler på Skeppsholmen i Stockholm. Då korades också årets vinnare som i år blev Jonas Forsman med sin vattenkanna "Twin"

Men min favorit i tävlingen var Joanna Erikssons lampa Smörblomma. Joanna Eriksson har pluggat på Designhögskolan i Kalmar och har sin ateljé i Nybroateljéerna, på Pukebergsområdet i Nybro. Min förhoppning är nu att Joannas lampa tas i produktion av Rusta. Visst är den fin?!

Nytt från Lagerhaus

image209
Här kommer utlovade bilder på inköpen från Lagerhaus. En uggla är ju ett måste i dessa uggleintensiva tider och så två kuddar som så småningom ska få hitta in i det nya sovrummet. Det har visat sig att det inte bara var jag som gjorde dessa inköp i helgen. Titta här.  Vi har konstaterat att vi delar smak, min bloggranne Vicky och jag.

Grow från Brio

image208
Bild från Brio

Den snyggaste barnstolen ever presenteras i höst av Brio. Stolen heter Grow och finns att få i vitt, orange och svart. Min klara favorit är den vita. Enligt Brio fungerar stolen från 6 månader upp till 7 år.

Tisdagstema - Hinder

image207
Veckans tisdagstema är hinder. Detta tema var buslätt. De två största hindren att förverkliga mina drömmar är tid och pengar.

Helgrapport och VAB

image202
Idag har jag spenderat dagen hemma med att vårda febersjuk Melker. Vi har byggt koja, lagt pärplattor, spelat TV-spel, gjort fruktsallad och tränat på bokstäverna A, E, H, J, M och P. Situationen på jobbet känns för tillfället helt under kontroll så jag har bara svarat på lite mail och skickat in förra veckans tidrapport. I övrigt har jag bara ägnat mig åt Melker och några inredningsprojekt som påbörjades i helgen. Det kändes lyxigt att för en gång skull inte vara stressad när man är hemma och vabbar.

Appropå helgen... I fredags efter jobbet tog jag tunnelbanan till Hötorget och gick till Kreatima där jag handlade vit kontaktplast till köket. Nästan vägg i vägg ligger Ohlssons tyger och där fyndade jag en stuvbit mörkgrått ulltyg till köksstolarna. Jag köpte också några små inredningsdetaljer på Lagerhouse (bilder kommer senare). Vid sextiden tog jag IKEAs gratisbuss ut till Kungens kurva för att möta upp Tobba och Melker som varit och köpt sprayfärg på Biltema. Efter middag i resaurangen gick vi ett varv för att kolla in lite nyheter och göra några små inköp. Sedan for vi hem för att tillbringa återstoden av fredagen i TV-soffan.

I lördags var vi i Nyköping. Vi hade hoppats få åka till Mio för att hämta vårt nya soffbord till allrummet men det hade blivit försenat så vi får vänta ytterligare två veckor. Surt. I varje fall åkte vi hem till Eva för att leverera gardiner och kuddfodral. Medan hon fixade fika hjälpte vi till att montera lampor. Därefter gick vi i lite affärer för att införskaffa lite nya kläder till Melker. Efter en lunchmacka och varsin latte åkte vi hem till Fredrik och Anna-Carin för att tillbringa resten av eftermiddagen och kvällen där. De bjöd som vanligt på superb mat och trevligt sällskap.

Igår var det min tur att shoppa lite kläder. Med Fias hjälp kom jag hem ifrån Klädhuset med två nya tröjor och ett fint pärlarmband. Sedan hann vi klä om fyra av sex stolar innan febern kom och vi fick ägna eftermiddagen åt vår lilla sjukling. De två resterande blev klara sent igår kväll. Här är lite bildbevis.
image205

Idag har jag bl a sytt en ny hissgardin av ett tyg vi köpte på IKEA. Det färdiga resultatet får ni se när vi målat om fönstret. Förhoppningsvis blir det av till helgen. Då kommer ni även få se resultatet av ett annat projekt jag håller på med just nu...
image206

Nya hotellrum på Bomans

Ett av ortens två anrika och mysiga hotell, Bomans Hotell, har under sommaren byggt 12 nya hotellrum. På söndag har de öppet hus mellan 14-17 för alla Trosabor. Enligt utsago bjuder även värdparet Kristin och Benson på soppa och något gott att dricka. Bilder på de nya rummen finns redan nu att beskåda på hemsidan och av bilderna att dömma är ett besök väl värt tiden. Rummen är alla inredda i olika stilar. På hemsidan står det. "Vill man komma till ett "modernt", avskalat hotell, då är inte Bomans rätt ställe. Vi hyllar det varma, generösa och ombonade. Alla rum är som smycken... inget är det andra likt." Nedan har jag plockat ut mina fyra favoritrum som alla går i den brun/vita färgskalan. Rummen är döpta till (uppifrån och ner):  La Dolce Vita, Orkidéen, Happy Accedent (rummet kom till tack vare att de fick fel tapet levererad) och Trofén. Snyggt så det förslår. Gå in på hemsidan och tala om vilket som är ditt favoritrum.

image201
Eget kollage med bilder från Bomans Hotell i Trosa

Mini-makeover i köket - Del I

Som ni kanske minns ägnade vi delar av helgen åt att måla om i köket. Tapeter med ...

233012-199
... fick ge vika för några liter färg från Byggmax. Vi valde den färdigblandade kulören ...

233012-200

Ett billigt och enkelt ingrepp med stort resultat, vilket tyvärr inte framgår så tydligt på dessa mörka bilder. På fredag ska jag köpa mörkgrått tyg och klä om stolarna och vit kontaktplast att sätta över kakelplattorna.  Fortsättning följer...

Sovrumsinspiration - Del II

Nästa projekt inomhus är vårt sovrum med tillhörande klädkammare. På golvet vill vi lägga in en tjock fluffig heltäckningsmatta i någon ljusgrå nyans. Tre väggar blir vita och på väggen där sänggavelns står vill jag tapetsera en ljusblå tapet med silvriga inslag. Jag har letat som en galning efter källan till denna bild, men kan för mitt liv inte hitta den. Precis den tapeten vill jag ha. 

Jag sitter ofta och jobbar eller läser i sängen och vill därför ha en stoppad och klädd sänggavel i vitt linnetyg. Intill sängen vill jag ha två vägghängda vita nattduksbord. Än har jag inte hitta några, men jakten fortsätter. I övrigt vill jag ha nedanstående möbler och inredningsdetaljer. Jag tror att det kan bli fint. Vad tror du?

image197
Eget kollage med bilder från nedanstående företag


Sovrumsbild - Okänd
Bambustege - Rambutan
Byrå Malm - IKEA
Schäslong Tylösand - IKEA
Posters med blommotiv - Allposters.com
Grå och vit kudde - Ceannis
Pälspläd - Ceannis
Ljusblå kudde - Mimou
Orkidévas, lampor, krukor, ljusstakar och doftljus från Day Birger and Mikkelsen


Personlig almanacka

image198
Bild från Personlig almanacka

Karin som har en av mina absoluta favoritbloggar TheasRum har just nu en tävling där du kan vinna en personlig almanacka. Jag har själv en och kan intyga att det är ett finfint pris som lottas ut bland de med rätt svar. Ta chansen och vinn vet jag och passa på och utforska Karins blogg om du inte redan har gjort det. Den är väl värd ett par timmar av din tid.

Effektiv helg

Tjohoo. Som ni säkert märkt har jag varit bloggledig några dagar för att istället få lite gjort här hemma. Och minsann har vi inte hunnit med en hel del under helgen. Fredag inleddes förstås med traditionsenligt fredagsmys. Denna fredag myste vi till Lilla Melodifestivalen där vi förstås hejade på Trosa-tjejerna Felicia och Nicole (The pretty girls). De slutade trea. Och ja... rätt låt vann.

Efter det åkte symaskinen fram. Jag hade lovat hjälpa en god vän att sy två panelgardiner åt hennes femåriga dotter. Tyget hade förstås allt som en liten flicka önskar: prinsessor, glitter, slott och kronor.
image195
Stora delar av lördagen och halva söndagen ägnade vi åt att måla om i köket. Borta är nu alla lingon och blåbär och det gula taket. Resultatet blev över förväntan. Tänk vad lite färg kan göra. Tyvärr hann det bli mörkt innan vi var klara med de sista detaljerna så före- och efterbilder kommer först om några dagar.

Eftermiddagen bjöd på härligt brittsommarväder och vi passade därför på att fixa lite i trädgården. 120 lökar (Morgonstjärnor, Orkidénarcisser, Pärlhyasinter, Neabellökar och Azurlökar) grävdes ner, perenner flyttades, gräset klipptes och nya spaljéer sattes på plats. Vi hoppas på fler fina och varma dagar så utemöblerna får stå framme några veckor till.
233012-196

Njutning

image194

Melker sover sött i sin säng och Tobbe är iväg på jobb över natten. Jag har hela huset för mig själv. En kopp te, en kanelbulle (kanelbullens dag till ära) och CSI Miami. Det är livskvalitet i vardagen.

Höstfägring

image193
Lite nytt i utekrukorna. Krispigt vitt och grönt. PS! Äpplena håller sig fina än i zinkbaljan.

Tips: Tidskrifssamlare

Jag har länge gått och sneglat på en tidskrifssamlare i svart skinn på Mio. Men jag har tyckt att priset på 590 kr är lite i häftigaste laget. Sedan fick jag tips av en god vän att de har liknande på Duka för halva priset. Efter några försök utan framgång på Duka i Nyköping under hösten, hittade jag i lördags äntligen ett svart exemplar. Jag gillar den skarpt, t o m mer än den på Mio eftersom magasinen får plats att ligga ned i denna till skillnad från Mios ex. Detta var veckans tips på bloggen: Tidskriftssamlare 299 kr på Duka.

image192

Tisdagstema - Ljud

image191
Veckans tisdagstema är ljud. Till ljudet av Cara Mia praktiserar Melker några nya moves. Han har, helt utan vårt inflytande, blivit hiphoppare. Hur gick det till?

RSS 2.0