Melker 7 år

Det var en sur Melker som väkte oss 07.20 i söndags morse och undrade varför vi aldrig kom och sjöng för honom. Eftersom lilleman varit uppe till elva kvällen innan hade vi tänkt att han i varje fall skulle sova till åtta. Men tjiii fick vi. Jag gjorde ett halvtappert försök för att få honom att somna om men det var dömt att misslyckas så istället slöt vi en pakt om att han åtminstone skulle låtsas sova medan vi fixade frukostbrickan. När vi en stund senare öppnade dörren till tonerna av "Ja må han leva" satt ungen där med världens största leende på läpparna. Så mycket för att låtsas sova!
I det första packet låg en plasthand som man kan skjuta slime med.
I övriga paket låg en Wii-konsol och sex spel till Wii. Vi köpte både konsolen och spelen begagnat av en tioårig kille i Boxholm. Killen hade många bra spel för en sjuåring, bl a Mario Kart och Super Mario Galaxy (Gitarr Hero med tillhörande gitarr hängde också med men det lade vi undan som julklapp.)
Frukostbricka med favoriten för tillfället - varm choklad med vispgrädde och pappas goda bullar, svenska flaggan, ett ljus med en godismachett och så lite serpentiner...
... och så ballonger förstås.

På eftermiddagen kom släkt och många goda vänner för att fira. Till lunch bjöd Melker på sprödbakad torsk, färsk potatis och remoladsås. Vi vuxna åt lax istället och så avslutade vi med marängtårta. Gammelmoster Babban (Tobbes moster) kom med presenten som snabbt blev en favorit och som stått på önskelistan länge - en eltandborste. Av Jocke och Fia med familj fick han en fin gul tröja med stjärnor, en skrivbok, en Kalle Anka tidining och 100 kr. Peter och Pernilla bidrog med 200 kr i reskassan inför den stundande Kinaresan. Av Fredrik och Anna-Karin fick han skor med hjul i hälen (som vi letat med ljus och lyckta efter halva sommaren) och lego. Av farmor och farfar fick han ett armbandsur av märket GUL och av morfar och mormor fick han en bärbar DVD till bilen. Behöver jag säga att lilleman var mer än nöjd med sina presenter?! 

På kvällen när vi packade väskan (Melker tillbringar veckan hos mormor och morfar och följde således med dem till landet i söndags kväll efter firandet) fick jag en stor spontankram och orden: "Det här har varit den bästa dagen i mitt liv". Älskade unge!

Kommentarer
Postat av: Therese Turesson

Aaw, vilken underbar dag ni varkar ha haft! :)

2009-08-19 @ 21:44:26
URL: http://thereseturesson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0