Formex Vår 2012

Idag slog Fomex mässan upp portarna. Vårens temat är In the mood och det sinnerliga står i fokus.


”Drömbubblor och nya dimensioner. När turbulensen rasar runt om i världen söker vi stabilitet och kontinuitet i det privata. Vi uppskattar gemenskap och sociala sammanhang, men längtar också efter möjligheten att avskärma oss – i vår egen, privata bubbla fylld av allt som gör oss till dem vi är.”

 

Pressbild Formex

”På vårens Formex tar vi kontakt med våra fem sinnen. Trendtemat ”In the mood” betonar vikten av det sinnliga. Vi vill känna, lyssna, se, lukta och smaka. Hemmet är vårt personliga mood board där vi samlar, arrangerar och presenterar föremål som väcker minnen och känslor.Samtidigt väcks drömmen om andra dimensioner. Intresset växer för det andliga och virtuella. Vi lyfter blicken mot det okända och det sjätte och sjunde sinnet vaknar till liv …

I inredningen, både inomhus och utomhus, ser vi en ökad känsla för det sinnliga och taktila så väl som det drömska och poetiska. Vi attraheras av lätta och luftiga material, sirliga former, tredimensionella effekter, transparents och pärlemorskimrande ytor. Färgskalan bjuder på dämpade, lätt smutsade pasteller mot en bas av ljusa, sandbeiga och grå toner. Mörkt grafitgrått står för kontrasten och skimrande pärlemorglans ger den annars ljusa, romantiska färgskalan en modern känsla. Sinnlighet, lätthet, drömmar och den personliga bubblan är säsongens nyckelbegrepp.”

För min egen del är veckans kvot av egentid fylld och helgen är fullbokad med annat så jag kommer inte besöka mässan denna gång. Jag (och ni andra som inte har möjlighet att vara där) får trösta mig med att det finns gott om bloggkollegor som sköter rapporteringen alldeles förträffligt och plockar ut guldkornen när det gäller såväl produkter, formgivare, montrar och leverantörer. Här har vi några som kommer att rapportera från mässan:

Hemtrender
Purple Area
Room & Serve
Fröken Kumlin
It's a House
Ica Carlsson
Hemmariket
Me and Alice
Blogg by Maliin Stoor
Too much inspiration
Trendenser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0