Upplev Fotografiska och Nick Brandt!


Elephant Drinking av Nick Brandt

Ett besök på Fotografiska ger verkligen mersmak. Höjdpunkten med besöket, förutom att träffa goda vänner, var Nick Brandts utställning. Hans foton från den Afrikanska savannen och på dess djurliv är inget annat än fantastiska. Brandts avbildning av de majestätiska djuren är att betrakta som portträtt och det är fängslande att se hur han tycks lyckas individernas personligheter i dessa porträtt. Där finns en tydlig skillnad i jämförelse med de vanliga dokumentära bilderna vi är vana att se på dessa djur. Enligt fotografen själv ligger skillnaden i att han aldrig använder telezoom för att ta sina bilder.  Istället försöker han komma så nära djuren som möjligt. Brandts syn på djuren att de har lika mycket rätt att leva på denna planet som en människa avspeglar sig också i bilderna och upplevelsen blir en förnyad respekt för vår planet och den biologiska mångfalden. Om du är det minsta intresserad av foto och/eller djur och natur uppmanar jag dig att besöka utställningen som nyss har öppnat och pågår fram till 8 januari.
Lion before storm av Nick Brandt
Buffalo av Nick Brandt
Ranger holding tusks of killed elephant av Nick Brandt

Inramningen av denna utställning är också den allra bästa. Fotografiska ligger i fantastiska gamla industrilokaler uppförda under 1906-1910 i Jugendstil och med en fasad av de vackraste tegel. Caféet på det översta planet har stora panoramafönster med vacker utsikt mot Skeppsholmen, Kastellholmen och Djurgården och Stockholms skyline. Det är en njutning att bara röra sig runt och uppleva lokalerna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vilka otroliga bilder! Är lite ledsen över att jag missade Mapplethorpe, har dock sett några av hans bilder förut i London. Men Nick Brandt är en ny bekantskap. Fotografiska, here I come :- ) kram!

2011-10-12 @ 09:21:57
Postat av: Millah - väntar första barnet ♥

Hej... Allt bra?

Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.htmlTa hand om dig =) Kramar // Millah

2011-10-17 @ 11:55:07
URL: http://millahoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0