Bilsemester i Europa - Del II

Hela dagen igår och även stora delar av idag (numera igår då det är efter midnatt) har vi tillbringat på Legoland. Känslorna är övervägande positiva. Parken är verkligen jättevacker och allt är i fint skick, men det är juli och vansinnigt mycket folk. Köerna till både åkattraktioner, mat och godsaker har varit oacceptabelt långa. Igår köade vi 45 minuter för att köpa en varmkorv till Melker! Som svensk känner man sig också ganska fattig då allt i parken är dyrt. Vi tillhör inte den mest priskänsliga gruppen av människor men priserna får än att tänka till både en och två gånger. Nästa gång vi åker till Legoland under högsäsong tänker vi kosta på oss ett Quick Pass som ger företräde i alla köer och dessutom tar vi med egen picknick-korg med både mat och fika. Kanske inte så mycket för prisernas skull, utan mest för att slippa köerna.

Men som sagt den övervägande känslan är i varje fall positiv. Vi har gjort massor med kul. Vi har kollat på film i 3D där det kändes som att man fick ett svärdspets upptryckt mot halsen och där en drake nös oss rakt i ansiktet. Vi fick fullt med draksaliv (läs vatten) i ansiktet. Efter en trög start har vi i varje fall åkt ganska många karuseller. Melker är ganska reserverad när det gäller nya saker och karuseller har aldrig varit någon favorit (han brås definitivt på Tobbe i det avseendet) så det har krävts mycket övertalning. Men idag på eftermiddagen lossnade det ordentligt och han ville åka det mesta om och om igen. Vi har njutit av en otroligt vacker trädgård/park med färgsprakande blomsterprakt och formklippta träd och buskar i miniformat (för att passa in i legostäderna) och inte minst har vi facinerats av alla otroliga legokreationer som finns överallt i parken. Ovanstående bild från Nyhavn är nog min favorit. Frågan är hur lång tid tar det egentligen att bygga en bisonoxe i naturlig storlek i lego? Det måste finnas någon nördbok för Legoland någonstans. Jag får ta och leta reda på den och läsa på. Ibland är det fängslande med onödigt vetande.  

Tidigt i morgon bitti packar vi in oss i bilen igen. Då bär det av till Moseldalen och en liten ort som heter Ernst. Är man inredningsnörd så är man! Där checkar vi in i två nätter innan det bär av till Italien och Comosjön. Här tältar vi i tre nätter innan vi åker till Lido, norr om Venedig, som är resans slutdestination. Här möter vi upp våra goda vänner Fredrik och Anna-Carin med barn och tillsammans tillbringar vi tio nätter där innan vi åker hemåt. Visst låter det som en toppenresa?! Den enda plumpen i protokollet är väl möjligtvis den förmodade avsaknaden av Internet för återstoden av resan. Så därför passar jag nu på att önska er en jättehärlig sommar. Jag vill också säga tack till dig som läser min blogg. Fantastiskt att du vill ta del i vad som händer i vårt liv. Du ska veta att jag uppskattar det mycket. Många semesterkramar till dig från Bodil, Torbjörn och Melker.

Kommentarer
Postat av: Kajsa Kromnér

Nej - inga semesterbilder från er på två hela veckor!!! Vad ska jag då göra? Jag lever helt mitt liv genom dig och din rara familj just nu...önskar att jag och min lilla familj kunde resa iväg också men men....nästa år får det bli :) Ha en superskön semester! Hoppas att vi kan ta den där grillkvällen när ni kommer hem :) KRAM KAJSA!!!

2008-07-16 @ 13:20:31
Postat av: Nilla

Vilka fina foton du visar i din blogg!

Vi har inte varit på Legoland, ännu. Så det var värdefulla tips för oss. Vi ska inte dit i år, vi får väl se när det blir... Ha det så bra.

2008-07-16 @ 17:22:45
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Jörgen

Hare bra på semestern, Hälsa Tobbe Och Melker från oss i Flen

2008-07-22 @ 11:05:56
Postat av: Helena-hem ljuva hem

Ja, nog låter det som en riktig toppensemester!! Hoppas att ni får det jättebra! Fina bilder du visar från Legoland. Kram Helena

2008-08-03 @ 10:51:40
URL: http://www.hemljuvahem-helena.blogspot.com
Postat av: Jessica

Hoppas ni har det bra! Härliga bilder du visar innan..

2008-08-10 @ 21:02:21
URL: http://detsvartataket.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Väntar med spänning på bilder från Italien... så jag kan se vad vi missade i år. Kram Pernilla med familj

2008-08-15 @ 15:36:15
Postat av: Number nine on Melon Lane

Härligt med fina semesterbilder, upplevelser och minnen. Trist med allt köande:(

2008-08-16 @ 21:56:34
URL: http://hilajns.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0