Uppföljning - Spaljéer

image14
Igår var vi barnvakt åt lilla E som blir två år om några veckor. En helt underbart söt unge som är hur enkel som helst. Melker berättade för vår granne att han minsann skulle vara storebror åt E hela dagen och den rollen tog han på stort allvar. Han hjälpte till att ta på ytterkläder, byta blöja, hälla upp mjölk och spruta ketchup. E fick vara med och leka hela tiden utom vid tretiden då Melker utbrast: "Mamma, jag tar en paus och går till Simon en stund". Efter 45 minuter var han tillbaka och fortsatte som förut.

Igår började vi också arbetet med spaljéerna. Älsklingen for iväg till brädgården och köpte virke. Han hann såga till alla delar, skruva ihop de båda som ska sitta på husväggen och måla dem en gång innan han lade ner arbetet för dagen. På kvällen kom Es familj för att hämta honom och vi passade på att bjuda dem på middag. Jag lagade Italiensk kycklingpasta till varmrätt och till efterrätt blev det Ananaspaj, vispad grädde och Irish Coffee till de som ville.

Idag har vi fortsatt arbetet med spaljéerna. Jag målade ytterligare en gång under tiden som Torbjörn skruvade upp spaljéerna på pergolan. Tyvärr fanns det inte tillräckligt med virke på brädgården så vi måste komplettera med mer. Men vi kom i varje fall en bra bit på väg och resultatet kan ni se på bilderna. På eftermiddagen kom svärföräldrarna på besök. De hade med sig tårta och vi fikade i solskenet. Nu ikväll har vi grillat och mumsat baconhamburgare. Det blev grymt gott. Bacon ger en så god sälta och lite rökig smak. Vi har haft två härliga dagar och nu har vi ytterligare två dagar ledigt tillsammans. Härligt!

Kommentarer
Postat av: MO

Vilken supersnygg spalje, jag vill ha nåt liknande vid vår uteplats. Alltid kul med lite nya tips, tack, måste visa maken...Kram Maria

2007-05-02 @ 16:19:33
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Bodil

MO: Tack så mycket. Vi är själva ganska nöjda. Vi är dock i valet och kvalet om vi ska lägga tack på pergolan. Jag är dock allergisk mot de vita vanliga plasttaken, så jag skulle vilja ha något som är genomskinligt så det ändå ger skenet av att vara en pergola. Undrar om det skulle fungera med plexiglas?

2007-05-02 @ 19:39:28
URL: http://gladjeamnen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0