Granit dukar upp till påskmiddag
All time favorite Granit dukar upp till påskmiddag. Det är fascinerande hur man med relativt enkla medel kan få ett så fint och effektfullt resultat.
Min favoritdukning - vitt och enkelt. Jag gillar ranunkler i en rad av enkla glasflaskor och vårigt gröna lökar i betongljuskopp. Och så gillar jag bordet jättemycket. Ett rubust träbord - vitt eller grånat trä står högt upp på önskelistan.
Vårt eget påskbord kommer mer gå i denna stil. Med ett urgammalt IKEA-bord i björkfanér som redan för tio år sedan hade sett sina bästa dagar så gör man det bästa av situationen och lägger på en naturfärgad duk och dukar med enkelt basporslin. Jag blir dessutom riktigt sugen på att färga ägg när jag ser den stora degskålen (som är en nyhet och ska spanas in vid nästa besök) fylld med de vackra äggen. Undrar om Melker vill hjälpa till? Och undra hur man får till den där turkosa färgen?
Kommentarer
Postat av: Granit
Färga ägg naturligt
Grunden är vatten och en skvätt ( ca: 2 msk/1 L vatten) vitvinsvinäger
eller ättika. Låt din blandning koka upp och småputtra i
drygt 30 minuter innan du kokar dina ägg. Om du vill göra
schyssta mönster på äggen kan du klä in dem med gummisnoddar
(för fina ränder), i kålblad för att få marmoreringar eller
lägga emot andra blad och blommor slätt emot och sen trä en bit
nylonstumpa eller folie runt. Bara fantasin sätter gränser.
Så här färgar olika grejer:
Gult lökskal- gul
Rött löksskal - brunröd
Rödbetsjucie - rosaröd
Rödbetor - lilaröd
Blåbär - ljuslila
Rödkål med hela blad- lila
Rödkål med hackade blad - blått
Ha en fin kväll!
/Granit
Trackback