Läsarfråga: Bestick

Jag fick en läsarfråga häromdagen från Elin. Hon är på jakt efter nya bestick och undrade om jag har några bra förslag. Självklart har jag det. Jag har själv funderat på nya bestick men har lite svårt att motivera det då de vi redan har fungerar utmärkt att äta med - jag har bara ledsnat på dem. Bestick är ju inget man sliter ut i första taget. Nåväl, Elin, här är några bestik som jag gillar utseendemässigt i olika prisklasser. Sedan skulle jag förstås innan jag bestämmer mig ta mig tid att känna hur de ligger i handen och hur de känns i munnen. Som sagt du kommer säkert leva med dina bestick länge och då är det ju viktigt att man fattar rätt beslut oavsett om du planera lägga ut ett par hundra eller flera tusen kronor.

Vi börjar väl med favoriterna Focus de Luxe från Gense - 12 delar 999 kr hos Verner och Verner.
Samma men ändå olika -  Focus Steel från Gense. Just nu till specialpris hos Design Online - 12 delar för 269 kr (330 kr i rabatt just nu). Detta är mitt hetaste tips! Klassisk och hållbar design till mycket förmånligt pris.
En dyrgrip med ett mer spännande formspråk är Vivianna från George Jensen. 12 delar för 1 899 kr Geroge Jensens webshop.

 

I något billigare prisklass från samma tillverkare kommer denna serie som heter New York.
I den billigaste prisklassen hos Ikea hittar jag flera serier vars formspråk jag gillar - Data, Löja och Charmig. Men IKEA-favoriten är nog ändå den billigaste av dem alla - Bonus - 16 delar för 29 kr. It's a bargain!

 

Från Åhléns kommer serien Agnes -  24 delar för 695 kr.

Elin, hoppas att du hittade något du gillar. Lycka till med inköpet! Till er andra, önskar du också tips på varor eller har andra frågor om inredningen eller till mig personligen. Tveka inte, fråga på!


Kommentarer
Postat av: Elin

Tack snälla, snälla. Vad glad jag blev när jag kikade in här idag! :) Såg du att jag skrivit om Focus steel eller det var bara ett spontant tips? Precis min stil nämligen... och jag är så nära att slå till, ett jättebra erbjudande ju. Har du känt på dem "på riktigt"? Det enda som gör att jag tvekar är att gaffeln ser ... hmm, "mindre bra att snurra upp spagetti på". Om du förstår vad jag menar... :)

2012-02-09 @ 19:38:56
URL: http://imsevimsevass.blogg.se/
Postat av: jenny

Mycket snygga bestick du visar. Jag är svag för Focus de Luxe.

2012-02-12 @ 20:57:35
URL: http://jennyshus.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0