Malta - Del 3

Onsdag. Fia fyller 40 år. Hurra, Hurra, Hurra, Hurra. Vi blir utbjudna på middag där vi dricker champagne och njuter av god italiensk trerätters. 
Födelsedagsbarnet. Under middagen kommer personalen in och sjunger för jubilaren. En liten stund senare kommer de  in en gång till och sjunger för en annan av gästerna som också fyller år. En i personalen nämner också i förbigående att en kollega också fyller år samma dag och att de ska fira honom efter stängning. Och när vi gör oss redo för att lämna stället letar vi upp honom och sjunger för honom också. Dessutom fick han en puss på mun av både mig och Fia. Shit, vad nöjd han såg ut! :-)
St Julien i kvällskrud
Torsdag och sista dagen. Vi ägnar förmiddagen åt en Harbour Cruise och njuter av Valetta från sjösidan.
Här kommer en av de gamla bussar som utgör merparten av Maltas kollektivtrafik. Gamla som gatan men charmiga till tusen. Dock ej så särskilt miljövänliga om man får gissa.
Piren vid hamninloppet.
Valetta. Ser ni att alla hus är byggda av sandsten. Det gör att husen och staden smälter samman oavsett vad det är för byggår. Vackert och praktiskt då den skyddar bra mot den stekande solen. I juli och augist blir det 40-45 grader varmt här!
En mysig liten stadsdel med träd och uteserveringar, småbåtar och kuperad omgivning.
Fina Fia njuter av solen.
Älskar de maltesiska båtarna
Älsklingen!
Valetta.
Nybyggda läckar lyor i Sleima.
Tobbe tar ett dopp i Medelhavet. Runt 18 grader tror vi att det var.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0