One day in Bangkok

Pust. Det är intensiva dagar i Bangkok. Det är trångt och mycket folk överallt så vi har jämt göra att hålla ordning på de båda barnen. Vi kör en gammal beprövad metod med ett tidigt pass på stan på förmiddagen, efter lunch åker vi hem och slappar några timmar vid poolen eller i lägenheten och sedan vid femtiden ger vi oss ut på stan igen. Det fungerar ganska bra. Precis som i Peking är det vansinnigt billigt att åka taxi. Men eftersom alla taxibilar går på gas och gasbehållaren ligger i bakluckan måste vi montera ner Bugaboon i minsta beståndsdelar för att överhuvud taget få in den i bilen. Bara en sådan sak är tålamodskrävande i 34 graders värme och gassande sol. Shoppingen går sådär. På varuhusen där det är svalt och lugnt med folk är det svenska priser eller dyrare. På gatorna bland marknadsstånden är det trång och framkomligheten med barnvagn är minst sagt undermålig. Men vi har ett par dagar till på oss så några grejer ska vi nog kunna boka av på listan. Jag hoppas bl a få med mig ett kamerastativ och en kameraväska med mig hem. Jag har varit dålig på att fota. Jag hittar liksom inga motiv. Som i de flesta storstäder utanför Europa är det inte så vackert. Här är i varje fall några bilder som återfanns på minneskortet.
Igår tog vi en taxi till Chinatown. Det är lätta att se när man har kommit rätt.
Bortsett från några få större vägar ser de flesta kvarteren ut så här. Här samsas bilar (körandes i båda riktningarna), tusentals mopeder och gående. Huller om buller. Just på den här mopedförsäljargatan var det ganska lugnt idag.
Visste ni att Red Bull är en thailändsk produkt? Manen bakom Red Bull är Thailands rikaste man.
I Chinatown (och i övriga centrala delar av Bangkok med för den delen) kantas gator och trottoarer av tusentals marknadsstånd och restauranger. Här säljer man allt mellan himmel och jord. Från hårspännen till knogjärn och generatorer. I Chinatown var gatorna ofta tematiskt indelade, där man på en gata bara sålde tyger och textilier, på en annan återfanns verktyg och elektronik, på en tredje plastbyttor och porslin.
Sugen på fisk idag?
Efter turen i Chinatown gick vi ner till floden och tog en flodbåt uppström. Här ser ni gryningstemplet.
Längs flodstranden trängs stora moderna höghus med plåt- och träruckel på pålar.
Utsikt från Skywalk - en upphöjd promenad - som går under Sky-trainbanan.
Mycket trafik och långa bilköer.

Kommentarer
Postat av: Mrs. b

Så många läckra bilder!

Lycka till med shoppingen! Inte helt lätt kan jag tänka med barnvagnen.

2011-01-07 @ 18:11:38
URL: http://mrsbandco.blogg.se/
Postat av: Vicky

Måste tipsa om Siam ocean world. Mycket häftigt ställe, kul för både barn och vuxna :)

2011-01-07 @ 23:38:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0