Shoppinglördag & Slapparsöndag

Japp, så har vår helg sett ut. Melker hade sleep-over hos Wilmer i fredags och fick följa med familjen Lundquist till Södertälje för klippning och McDonalds under lördagen. Detta gav Tobbe och mig gott om tid att ta med Meja på shoppingtur för att uppdatera barnens garderober. Första prioritet var ett par vinterskor till Meja. Det och en hel del baskläder som underkläder, strumpor och underställ hittade vi på Hulo i Vagnhärad. Efter en sväng till återvinningsstationen for vi tillbaka till Trosa. Vi började med Busfröt som har en hejdundrande bra rea just nu (tips till er som bor i närheten och gillar Nova Star, Lego, Minimo, Mini a Ture, Hollys, Småfolk mm). Jag tror vi tömde butiken på tjejkläder i stl 86 men i övrigt fanns det jättemycket fint kvar. Det blev även en tur till klädkammaren där jag fyndade härligt färgglada tunikor och klänningar i favoritmärket (för Meja) just nu - danska Me Too. Shoppingturen avslutades men en lunch på Punschkällaren. Lundquists bjöd på eftermiddagskaffet och på kvällen blev det köttbullemackor till handbollen. Lagom soft lördagskväll.

Idag har Meja varit riktigt hängig med feber, snuva, hosta och diarré (imorgon blir det en tur till BVC med Smulan som har haft diarré till och från i en månads tid nu). Så idag har vi tjejer hållit oss inomhus hela dagen. Killarna var ute och skottade garageuppfarten och altantaket, annars har de också hållit sig inomhus. Ja, just det, de byggde en fin snögubbe också. Kolla bara:
Jag och Tobbe har rensat och storstädat stora badrummet och tvättat. Annars har vi mest slappat idag. Vi fortsätter med decembersmaker och jag bjöd på saffranssemlor till eftermiddagsfikat.

Inspirerade av Anna-Karin och Magnus har vi också haft vårt första familjeråd. Familjerådet har flera syften: 1) gå igenom planeringen av veckan, 2) ta upp saker man har synpunkter på och vill diskutera, 3) framföra önskemål om aktiviteter samt 4) bestämma veckans matsedel. Framkomna punkter och matsedel skrevs ned på en lista och sattes upp på anslagstavlan i hallen. Min förhoppning med familjerådet är att vi ska få till en bra veckoplanering, att det ska bli mindre konflikter kring maten samt att vi tillsammans kan komma på bra lösningar på saker som fungerar mindre bra inom familjen. Första mötet fortlöpte mycket bra sen får vi se hur det utvecklar sig framöver. Det  finns säkert anledning att återkomma i ämnet. Hur gör ni i era familjer?

Kommentarer
Postat av: marita

Vad skönt det låter. När har ni tid att komma på middag hos oss?? Vi längtar efter er!!

Kram Dahlinarna

2011-01-17 @ 20:35:48
Postat av: Tessan

I vår familj har vi inga familjeråd. Däremot har vi två vuxna i familjen ett schema dagsvis på allt som ska göras. Allt ifrån att dammsuga till att klippa klorna på hunden. Allt är markerat på vem som har ansvar för vad vilken dag. Det behövs för att det ska funka hos oss.

Kram Tessan (och välkomna hem)

2011-01-25 @ 11:34:50
URL: http://scrappingtess.blogspot.com
Postat av: AnnaKarin

Lycka till! :)

2011-01-26 @ 00:45:17
Postat av: anness.se

Mys! Och semlor, ser alltid så gott ut men tyvärr inte lika gott att äta :/ (ingen semelmänniska)

Kram på dig!



Hoppas att allt är fint!

/Anne

2011-01-26 @ 22:02:18
URL: http://www.anness.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0