Vinterkläder - Check!

Efter jobbet idag mötte jag upp familjen i Skärholmen för att ytterligare bocka av några grejer på att-göra-listan. Barnen behövde vinterkläder. Det har känts lite angeläget att fixa allt sådan innan vi åker eftersom det, dels kan vara svårt att hitta storlekar när vi kommer hem, dels för att vi faktiskt kommer hem den 10 januari och det med stor sannolikt är ganska kallt då. Jag övervägde länge att köpa en overall till Meja hos Kajsa på Busfröt (hon har jättefina overaller!) men eftersom vintersäsongen blir osedvanligt kort för oss och att vi ändå måste byta storlek till nästa vintersäsong så har vi istället bestämt oss för att köpa en begagnad. Och igår på Blocket dök det upp en jättefin PoP-overall i Botkyrka till ett bra pris och då var det ju bara att slå till.
Melker behövde också nya kläder. Detta var tredje gången vi varit runt bland olika butiker för att leta ytterkläder till Lilleman men idag hade vi för avsikt att fatta beslut. Det har visat sig i processen att föräldrar och son, i detta fall, har mycket olika smak. Föräldrar vill ha något diskret, funktionellt, snyggt och användbart. Sonen, å andra sidan vill ha något stormönstrat i 80-talsfärger, typ denna. Ett BIG NO-NO för föräldrarna. Så det blev mycket gråt och tandagnisslan i affären och efter långa förhandlingar så kom vi ut från Stadium med en ny jacka och nya byxor. Supersnygga, enligt föräldrarna. Helt kassa, enligt sonen. Men med muta i form av två valfria mössor och en milkshake på McDonalds så  var vi vänner igen och Melker har nu lovat att sätta på sig grejerna när tiden är inne. Pust! Dessa egna viljor!

Kommentarer
Postat av: Nilla

Jag förstår att han önskade sig mönstrat och färgglatt istället för enfärgat svart...

2010-10-01 @ 09:00:09
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Nilla

Jag menade bara att det är lite trist med små barn i enfärgade svarta ytterkläder när det är höst och mörkt ute. Starka färger som rött, orange och neongult skulle väl vara bättre då, så att de syns! :-) Ska man se det praktiskt med fläckar och sådant så är väl mönstrat mycket bättre än enfärgat.Och alla dessa enfärgade svarta överdragsbyxor som ligger och dräller i kapprummet, alla har samma. Inte så lätt att hitta sina saker, så glöm inte att namna. :-)

2010-10-01 @ 09:42:51
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Lena J

Har en 7 åring som visste precis vad han ville ha för vinterkläder och det var ju tyvärr inte detsamma som jag tyckte. Han ville ha häftiga mönster och färger. Och så fick det bli för han fick bestämma själv eftersom det är han som ska använda kläderna. Han är supernöjd och det är en fröjd att se sitt barn så stolt och glad över sina nya fina vinterkläder.

2010-10-01 @ 09:47:04
Postat av: Diana W

Snyggt! Jag höll på att bli tokig idag när jag skulle köpa nya ullunderställ till båda barnen och kom in på pop och det fanns ingenting! Tydligen har de haft en kampanj där man har fått underställ på köpet om man handlat för 500.- Micke som snabbt fick samtal och var i Nacka hade inte bättre tur han :( så nu får det bli lite knöligt under överdragsbyxorna i helgen... Didrik valde röd jacka och svarta byxor iår. Haha, men jag valde affär så jag visste ungefär vad de skulle bli ;) vide får nöja sig med arvegods!

2010-10-01 @ 20:12:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0