Four islands

Igår var vi iväg på den första utflykten. Eftersom det fortfarande är lågsäsong så har vissa nationalparker i området ännu inte öppnat så vi fick skjuta på den utflykten som vi först sett ut till fördel för "Four islands". Så här såg upplägget ut för dagen:

08.30  Pick-up från resortet
09.30 Snorkling från Koh Ngai
10.30 Emerald Cave vid Koh Mook
12.00 Lunch, snorkling och avkoppling vid stranden på Koh Kradan
14.00 Snorkling vid Koh Chuek
15.00  Hemfärd och transfer hem till resortet
Här har vi kommit ombord på båten. Jag tror vi var runt 23 personer totalt. Sverige (10 st varav vårt sällskap var 8), Ryssland (7 st), Spanien (2 st), Italien (1 st), Thailand (1 st), Vietnam (2 st) fanns representerade på båten. Kul!
Här har vi kommit fram till Koh Ngai och ska snart hoppa i och snorkla. Tyvärr vart vi besvikna på snorklingen. Inte för att vi inte fick se fina fiskar. Det fick vi. I mängder. Nej, utan för att korallerna var helt täckta av några grön/grå alger som säkert är ett resultat av människans oförmåga att vara rädd om moder jord. Det var lite jobbigt att se faktiskt. Det andra smolket i bägaren var att det var ganska mycket yellow fish (brännmaneter) p g a av det kraftiga regnet dagen innan. Jag hjälpte italienaren att ta lite kor med hans undervattenskamera och i utbyte ska jag få några bilder av honom . Jag ska bara bli kompis med honom på facebook först.
Här har vi kommit fram till Emerald Cave eller Morakot Cave som den heter på Thailändska. Vi hade inga förväntningar någon utav oss när vi kom fram. Vi trodde nog alla att vi skulle simma in i en mörk stor grotta, vara där inne en liten stund och simma ut igen. Så vi bestämde att Tobbe skulle vara kvar med Meja på båten så skulle jag simma in först och komma och avlösa honom efter en liten stund. Tji, fick vi! På bilden vinkar Melker och jag hej då till Tobbe ombord på båten.
Här är nästa sällskap på väg in i grottan. Japaner förstås! Alla på ett långt led där man håller varandra i flytvästen. Gud så roliga de är! De använder både hängslen och svångrem!
Det visade sig att vi skulle simma genom grottor i ca 80 m, bitvis i totalt mörker, för att sedan komma till paradiset! Shit, vad fint det var! Vi simmade ut i en liten lagun med kristallklart turkost vatten och kom upp på en liten sandstrand och fann oss omgivna av höga berg och en otrolig grönska. Känslan var lite grann att stå inuti en krater för det var verkligen höga berg runt omkring oss. "Kratern" var uppskattningsvis ca 100 m i diameter och de omgivande bergen mellan 80 och 100 m höga men eftersom solen står så högt var det soligt och fint nere på stranden. Ingen av oss hade förstås kamera med sig så jag har lånat några bilder från Flickr bara för att ni ska få en känsla.
Till vänster i bild ser ni grottan som vi kom ut igenom.
Med denna bild får man en liten känsla av hur höga de omgivande bergen är. Stackars Tobbe som missade detta.
Vi far vidare till stranden på Koh Kradan. Här har vi lagt till med båten för ett stopp på två timmar.
Här hittade vi den vitaste sanden ni kan tänka er.
Det gick jättebra att snorkla från stranden här. Här ser ni Melker som utan svårigheter snorklade själv på egen hand. Vattnet är mycket salt så det är lätt att hålla sig flytande.
Tobbe i snorkelmundering.
Herrarna Unnebäck
Efter en liten stund dukades det upp en lunchbuffé i skuggan med chicken green curry, chicken tempura, stir fried vegetables, steamed rice, ananas och banan. Mums!
I strandkanten hängde en stock som tjänstgjorde som gunga.
Jag har sagt det förut, jag säger det igen. Grönskan här är magisk.
Liksom blommorna.
Här är vi på väg hem. Nöjda killar...
...men det tar lite på krafterna att simma och snorkla en hel dag...
...varpå alla tre killarna craschade på vägen hem. Meja sov också gott i sin vagn under hela hemvägen. Vi hade verkligen en toppendag. Så nöjda och glada.

Kommentarer
Postat av: Sara

Vad härligt det ser ut. Vi bokar förmodligen resa i veckan och ser ut att kanske komma innan jul. Sköt om er och hälsa alla! Kram från sara och tobias med familj!

2010-10-30 @ 10:38:11
Postat av: Towe

Ahh underbara bilder! Far mig att langta till Thailand! towe.

2010-10-30 @ 18:43:54
URL: http://towe-anders.blogspot.com
Postat av: Familjen Karlsson

Hela familjen sitter samlad vid köksbordet efter en stadig plankstek a' la Karlssons och läser om resan. Gud vad mysigt nu har det. Men Tobbe, du börjar bli långhårig, hitta en thailändsk frisör fort, fort!



Massor av kramar från oss!

2010-10-30 @ 19:22:03
Postat av: Eva.Å.

Hej på er!!



Det ser ju helt fantastiskt ut,mamma och jag har haft en rolig stund med fina bilder och många skratt efter en tung vecka!! det tackar vi för.. Kram från oss!!!

2010-10-30 @ 19:27:32
Postat av: tesa

Hej!

Var till Lanta för 3 år sedan och gjorde precis den här utflykten och vi tyckte lika mycket om den som ni gjorde, en underbar dag :) När vi snorklade vid Koh Ngai var det fullt med "sea fee" (som guiden kallade dem) i vattnet, en liten fisk som naffsade på en hela tiden och åt upp hudflagor, gillade dem INTE ;) Vi bodde oxå på Klong Dao, på Southern Lanta resort och trivdes super duper! Lääängtar sååå mycket tillbaks men får nöja mig med att kolla på bilder och drömma mig bort så länge... Ha det bäst! mvh tesa

2010-10-30 @ 20:18:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0