Lanta Old Town

Idag har vi varit på utflykt med tuktuken till Lanta Old Town. Det ligger på andra sidan ön (på östkusten) och lite längre söderut. Det var ett riktigt mysigt litet samhälle med thailändska mått mätt.
Vi började vår promenad med att gå ut på den låååånga piren. Några större fiskebåtar ligger för ankare intill piren.
Nu har vi vänt och är på väg tillbaka in mot land igen.
Här ser ni Lanta Old Town från vattnet. Stan består av en lång gata. Sett från vattnet och piren är bebyggelsen på högra sidan om piren primärt ett affärs- och restaurangdistrikt. På andra sidan piren ligger det framförallt bostäder av högst varierande standard.
Tuktukar är bra till mycket. Här fungerar den utmärkt som båtkärra!
Alla hus (eller skjul) ut mot vattnet är byggda på pelare som står i vattnet.
Detta är en vanlig syn. På en tomt ser det ut som rena rama sopptippen och nästa är fint iordninggjort med glasdörrar, fönster, AC och planteringar...
... och det bisarra är att de ofta ligger precis bredvid varandra.
På den här lilla restaurangen käkade vi. Melker åt hamburgare - de är grymma på att göra hamburgare i Thailand. Burgaren är alltid hemmagjord och gjord av fint malet kött och så är de inte rädda för att krydda heller så det smakar himmelskt. Tobbe testade en Thaisallad på kyckling för första gången men vi båda rynkade näsan åt att de använt korriander som krydda vilket ingen av oss gillar. Själv käkade jag fried noodles with prawns. Vid det lilla rosarutiga bordet vid gatan gräddas det pannkakor. Banan och choklad är min favorit.
Så fort det är en lite smalare gata så blir det genast lite mysigare. Mopeder eller lättare motorcyklar är det gott om. På dem sitter man en till fyra personer.
Melker har fotat en tuktuk. Den får självklart en plats här.
Här var det mycket grönska.
Mina killar har varit och handlat kanelbullar. Kolla in de fina stolparna för gatlyktorna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0