En härlig långhelg

Dags att summera denna fina långhelg. I fredags jobbade Tobbe på dagen och jag och barnen ägnade dagen åt att stöka lite här hemma, handla mat och förbereda kvällens middag. På kvällen kom Tobias, Sara, Elvira och Alfons och förgyllde vår kväll. Mycket trevligt. Vi käkade Melon- och färskostfylld prosciutto till förrätt, kantarell- och parmesanrisotto och köttfondue till varmrätt och så toppade vi det med en superenkel tårta (färdiga marängbottnar, vaniljvisp och krossad daim in i frysen minst två timmar. Klart!) till kaffet. Vännerna sov kvar och på morgonen när vi bröt upp: Tobbe for upp till stan för att hämta hem ett skåp som vi köpt på blocket (mer om det i ett senare inlägg), Tobias, Sara och Alfons for hemmåt, så stannade Elvira kvar och lekte med Melker. Vid lunch när Tobbe var tillbaka och vi lastat ur skåpet åkte vi till Nyköping och lämnade Melker och Elvira hos Tobias och Sara och vi åkte vidare mot Norrköping för att hämta hem två fåtöljer vi också köpt på blocket (även detta behandlas i ett senare inlägg). På hemvägen plockade vi upp Melker hos Gabrielssons där han gjort årets premiärdopp i den 25-gradiga poolen. Härligt. Väl hemma monterade vi ihop de nygamla möblerna och firade våra inköp med läsk och chips! Sen blev det en ganska tidig kväll eftersom Melker har haft fotbollssammandrag i Vagnhärad idag på förmiddagen. Här kommer en bildkavalkad från förmiddagen.
Första matchen var ett derby mellan Trosa och Vagnhärad. Till en början var det en jämt och tät match och i halvlek stod det 2-2 men i andra halvlek ryckte Trosa ifrån och vann tillslut med 5-2. Melker spelade forward och fick stänka dit ett mål.
Andra (och sista) matchen var mot Mölnbo som ställde upp med ett mixat lag med 5-6 st tjejer. Kul!
Denna bild beskriver matchbilden ganska så väl. Det var spel mot ett mål i stort sett hela matchen.
Och på andra planhalvan såg det periodvis ut så här. Alfred har det minst sagt lugnt i målet. Matchen slutar 14-1 till Trosa. Melker spelar vänsterback och ägnar merparten av sina byten åt att påminna sina lagkompisar om deras positioner. Sånt är viktigt tycker Melker.
ljaöfkj
Efter matchen och avtackning av domaren och motståndarlagen blir det lite publikfrieri med vågen. Härliga ungar!
Dagens glada spelartrupp och våra duktiga tränare Andreas och Erik.