Meja - 1 månad

Nyårsafton har passerat och det har redan hunnit gå drygt en månad sedan du kom till oss och stal våra hjärtan. Vi hittade rutiner redan från början du och jag. Amningen har fungerat från första stund och ungefär var fjärde timma påminner du mig om att det är dags för en matstund. Annars är du är en riktig tröttmössa som sover mellan 20 och 22 timmar om dygnet. Trots att du bara är en månad har du redan hunnit sova flera hela nätter- något som din mamma är mycket tacksam för.

Dina korta vakenperioder infaller oftast mellan 10 och 11 på förmiddagen och mellan 22 och 00 sent på kvällen. Det märks att du är vår unge - du är heller ingen morgonpigg rackare! På kvällen är du lite knölig och äter oftare och längre stunder som om du äter upp dig inför natten. Din oseende blick har förbyts och numera fokuserar du och följer oss nyfiket med blicken. Under dina vakna stunder är du glad och nöjd mest hela tiden. Du gillar att ligga i din säng där du förundrat tittar på ljusslingan med fjärilar. Du pratar med hela kroppen och flaxar vilt med armarna. När du är trött stönar du högt och nappen guppar upp och ner i stora rörelser. Du älskar när vi spelar på våra och dina läppar och du härmar oss när vi lipar.

Både vikt- och längdkurvan pekar rakt uppåt så ditt nya smeknamn är "vår lilla knubbsäl". Dina mått i jämförelse med Melkers mått (inom parentes) är:

Födelse: 3335 g och 50 cm (3310 g och 52 cm)
7 dagar: 3472 g
9 dagar: 3618 g (3700 g)
19 dagar: 4130 g och 55 cm (4020 g)
5 veckor: 4828 g och 57 cm (4750 g)

De flesta säger att du är lik pappa men en och annan ser mina drag i dig också. I färger och över näsa, mun och haka är du väldigt lik Melker när han var i samma ålder. Men jag tycker ni är olika över ögonen. Dina ögon är nu mörkt blåa med en ännu mörkare och markerad yttre ring. Undrar om du kommer att få pappas och Melkers bruna ögon eller om du kommer att få mina ljusblå? Om ett halvår vet vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0