Saffransbiscotti

Antis som har bloggen Hjulfrun önskade ta del av mitt recept på Saffransbiscotti så här kommer det. Lycka till med bakningen.

Ingredienser
ca 30 skorpor


100 g smör

1 g saffran

2 st ekologiska ägg

1,5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl hel sötmandel


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandeln på en plåt och rosta den under tiden ugnen blir varm. Obs glöm ej bort dem så att de blir brända. Ta ut och låt svalna.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Ta av från värmen.
  3. Kläck äggen i en bunke och vispa fluffigt några minuter med sockret.
  4. Tillsätt lite smör i taget under vispning.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och mandel i en bunke.
  6. Rör ner i äggblandningen och blanda ihop till en deg.
  7. Du kan nu forma degen till längder som du sedan skär i skorpor. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skär längderna i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  10. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  11. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.
  12. Lägg de torra saffransskorporna i en lufttät burk så de håller sig torra och knapriga.

Kommentarer
Postat av: overallt

en bild säger mer än tusen ord. läs, tyck till och bevaka http://overallt.blogg.se!



fin header btw :)

2008-11-07 @ 18:01:14
URL: http://overallt.blogg.se/
Postat av: Nilla

Jag gjorde Leilas förra året:

http://tankebubblor.blogg.se/2007/november/saffransskorpor.html

2008-11-09 @ 10:47:09
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Mirre & Bellman

Ohh det där såg riktigt mumsigt ut, ska jag absolut test att baka, kul att hitta nya recept :) Vilken trevlig blogg detta var. Hit kommer vi gärna igen mvh Mirre

2008-11-09 @ 17:07:01
URL: http://www.mirrekex.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0