... och så har jag testat...
... Kitchenblooms äppelkaka
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk
250 g grovrivet äpple (ca 2 stora äpplen)
150 g grovriven mandelmassa
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och koka upp med mjölken. Blanda samman allt och tillsätt det rivna äpplet. Häll smeten i en smörad och brödad form. Toppa med riven mandelmassa. Grädda 45-50 min i 175 g i nedre delen av ugnen. Pudra florsocker över den svala kakan innan servering.
Jag är egentligen inget stort fan av äppelkaka, ja fruktkaka över huvud taget faktiskt, men denna föll mig på läppen. Kanske är det rivna äpplet som gör skillnaden, mot de mer vanliga äppelklyftorna. Nåväl, kakan får mina varmaste rekommendationer. Tack Saga för receptet.
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk
250 g grovrivet äpple (ca 2 stora äpplen)
150 g grovriven mandelmassa
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och koka upp med mjölken. Blanda samman allt och tillsätt det rivna äpplet. Häll smeten i en smörad och brödad form. Toppa med riven mandelmassa. Grädda 45-50 min i 175 g i nedre delen av ugnen. Pudra florsocker över den svala kakan innan servering.
Jag är egentligen inget stort fan av äppelkaka, ja fruktkaka över huvud taget faktiskt, men denna föll mig på läppen. Kanske är det rivna äpplet som gör skillnaden, mot de mer vanliga äppelklyftorna. Nåväl, kakan får mina varmaste rekommendationer. Tack Saga för receptet.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Den såg god ut! Kanske får ta och testa att göra den någon dag.
Postat av: Frida
Åh den ska jag prova att göra i helgen!
Postat av: Hanna-Sofia
Du har alltid så smarriga kakor på din sida, det är inte bra för mig det ;-). Ska snart svänga ihop en sådan där god banankaka som är din kompis favorit.
Postat av: Maxlilly
Very Good Directory !!! Keep It Up.
Trackback