Bilsemester i Europa - Del I

Fredagen och lördagen förra veckan ägnades åt allsköns förberedelser inför vår långsemester. Diverse inköp uträttades, kläder och sängkläder tvättades och ströks, listor upprättades och avprickades och bilen fylldes sakta men säker till bristningsgränsen. Så igår morse - tidigt som attan - klockan 04.15 styrde vi ut Audin från vår uppfart och tog sikte mot Göteborg för färjeavgång mot Fredrikshavn vid 09.30.  Bilresan gick jättebra med ett obligatoriskt frukoststopp vid en av de många vackra rastplatserna utmed Vätterns strand och med hänförande utsikt över Visingsö och Jönköping. Melker sov en stund men sedan var det den nya dvd-filmen Alvin och gänget som hägrade och som fick underhålla den sista biten till Göteborg.

På resan över träffade vi Nicke Nyfiken, lärde oss att göra olika knopar, shoppade lite i shopen och åt en helt okej brunch. Väl framme i Danmark styrde vi bilen mot Vejle som ligger i sydöstra Jylland, tre mil från Legoland som är huvudattraktionen för vårt första stopp. Här checkade vi in på Golden Tulip, ett hotell vi hittat via Michelinguiden. Här är några bilder från hotellets hemsida.
Hotellet är jättefint tack vare en nyligen genomförd renovering där man med ganska enkla medel fått till fina lösningar. Stilen är stram och typisk skandinaviskt med undantaget att man valt mörka färger och material. Brunt, svart och latte är den genomgående färgskalan och överallt hänger svartvita porträtt i svarta ramar. Mycket stilfullt. Här trivs vi som fisken i vattnet inte minst för att sängarna och sängkläderna är jättesköna. Snark.
Igår kväll var vi ute och käkade på Conrad Café som ligger på en jättemysig innergård omgärdat av danska korsvirkeshus och prunkande grönska precis vid gågatan i centrala Vejle. Efter middagen tog vi bilen och följde viken ut mot havet så långt det gick och hittade en strand där vi hittade fina blåmusselskal. Både Melker och jag älskar att plocka stenar och snäckskal så för oss var det en perfekt avslutning på en minst sagt lång dag.

Kommentarer
Postat av: Number nine on Melon Lane

Vilken vacker sistabild du bjuder på.

2008-07-15 @ 10:21:21
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Åsa Nyström

Halloj gamla klasskamrat. Satt här på jobbet och hade lite tråkigt och tittade runt lite på nätet och så hittade jag din blogg.... Väldigt fina bilder överallt. Kul. Hälsa Tobbe och ha en fortsatt bra semester. Kram Åsa

2008-07-15 @ 14:53:21
Postat av: Niklasailin

Looks good! Many thanks, Thanks much!

2009-07-01 @ 09:00:36
URL: http://niklasailin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0