Det blir aldrig som man tänkt sig Del 1

I fredags efter jobbet möte jag upp Torbjörn och Melker i Skärholmens centrum. Uppdraget för kvällen var att fixa en skrivbordsvägg åt Melker. Vi vill ha en lång arbetsskiva utmed en hel vägg i Melkers rum för att få plats med en dator och en rit- och lekplats, alternativ plats för Melker och en kompis. Samtidigt får den inte vara för djup eftersom rummet är ganska fyrkantigt och det skulle försvinna mer yta i mitten av rummet. Skivan tänker vi lägga på list i bakkant och sätta tre ben i framkant. Till det har vi planerat två skrivbordsstolar, två arbetslampor och en hurts för pennor, papper och block.

Första stoppet var Bolagret där vi skulle titta på några små hyllor som jag tänkte sätta ovanför skrivbordet för att förvara allehanda småprylar som PEZ-gubbar, datorspel, robotar mm. Hyllorna (som jag gärna visat men de finns tyvärr inte på hemsidan) saknade någon typ av upphängningsanordning vilket medförde att vi skulle behövt sätta synliga vinkeljärn för att få upp dem på väggen. Av den anledningen valde vi bort dem. Efter en snabb middag blev det en tur till IKEA. Följande hade vi tittat ut i förväg:

image347

Bordsskivan VIka Amon visade sig vara för tjock och var gulvit istället för kritvit som vi vill ha. Tillsammans med bordsbenen  Vika Kaj skulle dessutom hela lösningen sett billig ut (vilket den naturligtvis också skulle ha blivit). Då började vi titta på färdiga skrivbord. Vi hittade ett fint i Fredrik men det var naturligtvis för kort och lite för brett. Och till råga på allt var skrivbordsstolen Stefano slut i grått. När vi konstaterat detta lade vi ner hela projektet för kvällen och istället blev det ett nytt duntäcke till Melker och en ny kudde till Torbjörn. Det blir aldrig som man tänkt sig! 

Kommentarer
Postat av: Vicky

Hehe! Det där känner jag igen ;) Man har en bild av hur saker och ting ser ut och sen när man ser dom i verkigheten ser dom inte alls ut så som man trodde. Var på IKEA i veckan också och kollade på den där vita vika amon bordsskivan, konstaterade samma ska som ni att den var tonad vit. Hade också velat ha en sån bordsskiva fast i kontoret, men inte tonad vit...kikade lite på den som var svart/brun istället men jag vet inte...
Låter som det kommer bli jättefint i Melkers rum! Super med en så stor arbetsyta :)
Ett alternativ som kanske funkar är ju att köpa en köksbänkskiva i önskat mått, brukar väl finnas helt kritvita... fast det kanske ni tycker blir för tjockt?

Jaja..lycka till i skrivbords letandet ;) Ska bli kul att se det färdiga resultatet sen!

KRAM

2008-02-10 @ 10:34:54
URL: http://tvillingmamma.blogg.se
Postat av: jenny

det är inte kul då det inte blir som man tänkt sig.Visst är det typiskt.
Hoppas ni hittar det ni är ute efter så småningom.
Kram/jenny

2008-02-10 @ 11:13:39
URL: http://www.jennyshus.webblogg.se
Postat av: Annika

Hej Bodil! Jodå, jag smygläser din blogg då och då, även om jag aldrig kommenterat tidigare. Eftersom vi har gjort samma typ av skrivbord i barnens rum tänkte jag bara tipsa dig om att vi hittade vita skivor på bygghandeln. Vi fäste skivna med vanlig regel lngst in mot väggen (där det inte syns) och med ben från Ikea i framkant. Praktiskt med ett skrivbord som går vägg till vägg, det är väl använt, jag lovar!

Ha det så bra!

2008-02-12 @ 16:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0