2 x Födelsedagskalas

Igår lördag for vi Sörmland runt för att gratulera nära och kära. Först blev det en tur till Eskilstuna för att gratulera min mormor Ingeborg som fyllde 72 år i onsdags. Mamma och pappa var också där och hade plockat med sig en bukett liljekonvaljer. Så underbart de doftar.
image45
Som alltid bjöds det på god mat. Till förrätt fick vi gubbröra följt av potatis och köttfärslimpa med bacon och kantareller. Mormor gör också en så grymt god inlagd gurka. Jag måste komma ihåg att ta receptet nästa gång. Vi hann även med efterrätt och fika innan vi for vidare till nästa kalas.

Nu gick turen till Warbro, ett sommarstugeområde mellan Flen och Sköldinge. Här bor Torbjörns syster med familj permanent och Torbjörns föräldrar på sommarhalvåret. Igår var det svärfar Olle som fyllde 68. Till Melkers stora lycka var kusinerna D och F där. Trots stor ålderskillnad har kusinerna ett gemensamt intresse: fotboll. D och F har dessutom belönats med ett stort tålamod och kan ägna timmar åt att sparka boll med lillkusinen. Igår var lyckan gjord när de letat fram ett par riktiga fotbollsskor i storlek 31 ur sina gömmor för att ge till Melker. Men det var inte nog med det. Melker fick även följa med farbror L på fyrhjulingen för att flytta får och följa med morfar på en tur med farfars nya moppe. Tror ni vår lilla kille var nöjd med dagen?
image47
Utöver kusinerna och deras föräldrar var även Torbjörns faster och farbror där samt goda vänner till svärföräldrarna. Efter några timmar kom även mina föräldrar dit. Även detta kalas bjöd på god mat då min svärmor också är en riktig matmor. Igår bjöd hon på lammköttbullar, yoghurtmarinerade kycklingklubbor, grillade karrékotletter, pastasallad med två olika sorters såser, kiwi, jordgubbar, tårta mm. Vid niosnåret praktiskt taget rullade vi ut till bilen för att åka de tio milen hem till Trosa.
image46

Kommentarer
Postat av: Diana

Å vilken rolig helg ni haft!
Det blev en hel del fyrhjulingsåkande för vår del med :)
Enormt fina presenter har du fått också. Gratulerar!
Kram

2007-05-21 @ 18:53:54
URL: http://vardagsgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0