Mozartkulor

image274
Ikväll har vi fått hem vår älskade unge. Han kom hem full med energi så vi satte igång och göra Mozartkulor. Jag rullade nougaten, Melker rullade in nougaten i mandelmassaröran och lade ner bollarna i smält choklad och så tog jag upp dem. Det kallar jag teamwork. Kulorna blev jättefina och Melker, som hann provsmaka en innan det var dags för sängen, intygade att de var jättegoda. Här är receptet för er som vill testa:

Mozartkulor
Ca 30 st

250 g mjuk nougat
250 g mandelmassa
3 dl florsocker
2 msk vit sirap
200 g mörk blockchoklad

Dela nougataen i 30 bitar och forma dem till kulor (kladdigt). ARbeta samman mandelmassan, florsockret och sirapen, gärna i en matberedare. Kavla ut massan mellan plastfolie. Skär i 30 bitar. Rulla in nougatkulorna i mandelmassan. Smält blockchokladen i vattenbad eller micro. Håll kulorna med en provsticka eller tandpetare och doppa dem i den smälta chokladen. Låt stelna på smörpapper. Förvara svalt.

Tips från Bodil!
1. Vi gjorde ca 35 stycken, men de blev ändå lite för stora i mitt tycke. Nästa gång gör vi nog 45 stycken med samma ingredienser.
2. Tryck till hörnen på nougatkuben innan du börjar rulla. Det underlättar.
3. När du nougatbollarna är klara, ställ in dem en stund i kylen innan du går på nästa moment.
4. När chokladen stelnat ringlade jag över ytterligare lite mörk choklad så det blev ett litet mönster. På det sättet blir de lite extra fina.

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: anne

Oj oj oj, vad smarrigt det ser ut! Måste provas! Det är mycket som ska göras i helgen.

2007-12-20 @ 23:33:07
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Pernilla

Åh det är ju precis vad vi ska göra i eftermiddag.. Dags för Mozart hemma hos oss med! :)
kram!!

2007-12-21 @ 10:32:41
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Karin/Theasrum

Alltså det där ser ju sååå gott ut!

Ha en bra kväll!

2007-12-21 @ 15:14:07
URL: http://theasrum.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0